Η πιο φονική πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνια: Στους 48 οι νεκροί

Βρέθηκαν τα λείψανα έξι ακόμα ανθρώπων

Τα λείψανα έξι ακόμα ανθρώπων βρέθηκαν στην πόλη Paradise της Καλιφόρνια, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές στους 48. 

Η φωτιά αυτή είναι η πιο πολύνεκρη και πιο καταστροφική στην ιστορία της Καλιφόρνια. Ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι χτενίζουν μια τεράστια έκταση που έχει γίνει στάχτη στον οικισμό Σιέρα της Paradise, που απέχει 280 χλμ. από το Σαν Φρανσίσκο για τον εντοπισμό και άλλων νεκρών. 

Πύρινος όλεθρος: Για εβδομάδες θα καίνε οι φονικές φωτιές στην Καλιφόρνια

Κρανίου τόπος η Καλιφόρνια από τη φονική πυρκαγιά

Επιπλέον 100 άνδρες της Εθνοφρουράς έχουν φτάσει στην περιοχή για να βοηθήσουν στις έρευνες. Από τη φωτιά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς περισσότερα από 8.800 σπίτια και άλλα κτίρια, τα περισσότερα στην πόλη Paradise, όπου ζούσαν 27.000 άνθρωποι. 

Η εικόνα είναι λίγο καλύτερη στη νότια Καλιφόρνια, όπου οι πυροσβέστες έχουν θέσει υπό έλεγχο το 35% της πυρκαγιάς, που οι αρχές ονόμασαν Woolsey Fire.

Στους 42 οι νεκροί από τις φονικές φωτιές στην Καλιφόρνια

Άστεγοι stars του Hollywood: Η φωτιά στην Καλιφόρνια τους έκαψε τα σπίτια

Η πυρκαγιά αυτή έχει στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους, έχει κάψει πάνω από 400 κτίρια και πάνω από 200.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Ζημιές έχουν προκληθεί επίσης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και αποχέτευσης, στους δρόμους και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες. 

Οι αρχές κάνουν λόγο ότι περίπου 228 άνθρωποι αγνοούνται στη Βόρεια Καλιφόρνια, αριθμός όμως που μπορεί και να αυξηθεί, ενώ ακόμα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα κατάλογος με τα ονόματα των αγνοουμένων. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει κηρύξει σε κατάσταση μείζονος καταστροφής τις πυρόπληκτες περιοχές στην Καλιφόρνια από τη Δευτέρα, κάτι που σημαίνει ότι είναι διαθέσιμα ομοσπονδιακά κεφάλαια.

Η Καλιφόρνια βίωσε τις δύο χειρότερες χρονιές στην ιστορία της ως προς τις δασικές πυρκαγιές την τελευταία διετία, κυρίως εξαιτίας της παρατεταμένης ξηρασίας στις δυτικές ΗΠΑ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top