Τρομοκρατικό χτύπημα η επίθεση στη Μελβούρνη - Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Άνδρας έπεσε με αυτοκίνητό σε πεζούς και άρχισε να τους μαχαιρώνει

Πρώτη Δημοσίευση: 08:42

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι εναντίον τριών ατόμων στη Μελβούρνη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της οργάνωσης Amaq. Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα και πως αξιολογεί εκ νέου την ασφάλεια των επερχόμενων δημόσιων εκδηλώσεων.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτόρια, Ντάνιελ Άντριους, οι λεπτομέρειες του συμβάντος ερευνώνται από την αστυνομία και αυτό που είναι γνωστό μέχρι στιγμής είναι ότι οι άνδρες της αστυνομίας αντιμετώπισαν με θάρρος τον δράστη. 

Μελβούρνη Επίθεση1

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα άτομο έχασε τη ζωή του από τη μανία του δράστη, ο οποίος έπεσε με το αυτοκίνητό του σε κατάστημα στην οδό Bourke της Μελβούρνης και μετά βγήκε από το αυτοκίνητό του που τυλίχθηκε στις φλόγες και άρχισε να επιτίθεται κραδαίνοντας ένα μαχαίρι. 

Μελβούρνη επίθεση2

Αστυνομικοί που επενέβησαν αμέσως τον πυροβόλησαν και όπως έγινε γνωστό ο άνδρας εξέπνευσε μετά από λίγο στο νοσοκομείο. 

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τόσο ο δράστης, όσο και μέλη της οικογένειάς του βρίσκονταν στο μικροσκόπιο των αρχών για τρομοκρατική δράση. 

Μελβούρνη επίθεση3

Δύο ακόμα άνδρες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, χωρίς να απειλείται η ζωή τους. 

Όπως ανακοινώθηκε, ο δράστης είχε μέσα στο αυτοκίνητό του φιάλες γκαζιού στις οποίες έβαλε φωτιά, προκαλώντας έκρηξη. Επίσης είχε συλληφθεί στο παρελθόν για μικροκλοπές, ναρκωτικά και παραβάσεις του ΚΟΚ. 

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης κατά τη διάρκεια της επίθεσης φώναζε «Allahu Akbar».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top