Τους παρέσυραν τα ορμητικά νερά - 14 νεκροί από σφοδρές βροχοπτώσεις

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη

Ρέμα με νερά

Στους 14 έφτασαν οι νεκροί από τις αρχές του μήνα, εξαιτίας των βροχοπτώσεων στη Νικαράγουα.  Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη , όταν παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά προσπαθώντας να περάσουν ποτάμια και ρέματα που είχαν φουσκώσει.

Καταρρακτώδεις βροχές εκδηλώνονται από τη Δευτέρα στη χώρα και τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν αρκετές ημέρες ακόμη, λόγω ενός βαρομετρικού χαμηλού.

Την Τρίτη κηρύχθηκε «κόκκινος συναγερμός», το υψηλότερο επίπεδο επαγρύπνησης, στις οκτώ από τις 17 επαρχίες της Νικαράγουας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, της Μανάγκουας, όμως παρά τα έκτακτα μέτρα, έχασαν τη ζωή τους ακόμη δέκα άνθρωποι.

«Συνιστούμε μεγάλη προσοχή» στους πολίτες που κινούνται κοντά σε ποτάμια ή ρέματα όπου η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει «για να αποφευχθούν νέα θύματα», νουθέτησε η αντιπρόεδρος της Νικαράγουας Ροσάριο Μουρίγιο, μιλώντας σε κρατικά ΜΜΕ.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, εξαιτίας των βροχών που προκάλεσε μια τροπική ύφεση. Αφού πέρασε την Καραϊβική, το φαινόμενο ενισχύθηκε και μετατράπηκε στον κυκλώνα Μάικλ, Κατηγορίας 4, που προκάλεσε δεκάδες θύματα και εκτεταμένες καταστροφές σε Πολιτείες των νότιων ΗΠΑ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top