Δραματική διάσωση παγιδευμένων σκυλιών σε πλημμυρισμένο κλουβί στις ΗΠΑ

Οι ιδιοκτήτες τους τα εγκατέλειψαν στο έλεος του κυκλώνα "Florence"

Μπορεί ο τυφώνας «Florence» να υποβαθμίστηκε και να μετατράπηκε σε κυκλώνα, ωστόσο η επέλασή του στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Καρολίνα, στοίχισε τη ζωή σε 23 ανθρώπους προκαλώντας πολλές καταστροφές και εκατομμύρια εκκενώσεις.

Ενδεικτικό της μανίας των πρωτόγνωρων βροχοπτώσεων που «έφερε» μαζί του ο «Florence», είναι ότι εγάλα κομμάτια της Βόρειας και Νότιας Καρολίνας βρίσκονται κάτω από το νερό, με τις αμερικανικές αρχές να δηλώνουν άγνοια για τον ακριβή αριθμό των αγνοούμενων. 

Παράλληλα, το φως της δημοσιότητας βλέπουν συγκλονιστικές εικόνες όπως αυτές από το πρακτορείο Ruptly που απεικονίζει καρέ καρέ τη δραματική προσπάθεια διάσωσης σκυλιών που είχαν παγιδευτεί μέσα στο πλημμυρισμένο κένελ (κλουβί) τους.

Όπως θα δείτε και στο video, ένας άνδρας περνά μέσα από τα νερά και φτάνει στα τρομοκρατημένα σκυλιά που γαυγίζουν απελπισμένα.

Αφού τα διασώζει, τα μεταφέρει σε ασφαλές και στεγνό μέρος, προσφέροντάς τους τροφή.

Τα διεθνή ΜΜΕ, αναφέρουν πως οι ιδιοκτήτες τους τα εγκατέλειψαν στο έλεος του κυκλώνα, παρατώντας τα κλειδωμένα μέσα στο κλουβί.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές, πάνω από 40 εκατ. άνθρωποι κινδυνεύουν είτε άμεσα από τις πλημμύρες, είτε πρόκειται να πληγούν το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς η τεράστια καταιγίδα κατευθύνεται προς το μέρος τους. 

Οι περιοχές που κινδυνεύουν άμεσα και οι κάτοικοί τους καλούνται να λάβουν μέτρα μέχρι την Τρίτη που θα χτυπήσει ο τυφώνας, είναι το Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα και άλλες περιοχές της Νέας Αγγλίας.

ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΑΓΟΡΙΟΥ ΕΝΌΣ ΕΤΟΥΣ

Τα περισσότερα θύματα προέρχονται από την περιοχή της Βόρειας Καρολίνας, ενώ τη Δευτέρα, βρέθηκε το πτώμα ενός αγοριού μόλις ενός έτους, μέσα στο αυτοκίνητο της μητέρας του, το οποίο είχαν παρασύρει τα ορμητικά νερά σε μεγάλη απόσταση. Η μητέρα επέζησε αλλά το παιδάκι δεν τα κατάφερε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top