Φονικό το πέρασμα του τυφώνα Florence: 17 νεκροί, ανάμεσά τους δύο νήπια

Δεκάδες χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Φονικό ήταν το πέρασμα του τυφώνα Florence από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, καθώς ο αριθμός των θυμάτων ανήλθε στα 17, ανάμεσά τους και δύο βρέφη, κάτω των 12 μηνών. 

Όπως έγινε γνωστό το ένα από τα βρέφη, ένα αγοράκι τριών μηνών, σκοτώθηκε από πτώση πεύκου στο τροχόσπιτο της οικογένειας στην κομητεία Γκάστον. Οι γονείς του διασώθηκαν. 

Το άλλο βρέφος, ηλικίας οχτώ μηνών, σκοτώθηκε μαζί με τη μητέρα του, όταν έπεσε δέντρο στο σπίτι τους στο Γουίλμινγκτον, ενώ άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας στη Νότια Καρολίνα. 

Την ίδια ώρα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους από τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα. 

Ο τυφώνας Florence υποβαθμίστηκε σε καταιγίδα, φτάνοντας στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, με τους ανέμους να αγγίζουν τα 60 χιλιόμετρα την ώρα. Μάλιστα οι αρχές έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο πλημμυρών από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις. 

Στο Γουίλμινγκτον συνελήφθησαν πέντε ύποπτοι για λεηλασία καταστήματος, ενώ η αστυνομία επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 06:00 το πρωί. 

Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν πάει σε καταφύγια.

Τα ποτάμια έχουν φουσκώσει και οι στάθμες τους αγγίζουν επίπεδα ρεκόρ, με αποτέλεσμα οι επιστήμονες να φοβούνται ότι τις επόμενες μέρες θα καταγραφούν οι χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία της Βόρειας Καρολίνα.

Ήδη διατάχθηκε η εκκένωση χιλιάδων κατοικιών στις παρόχθιες περιοχές των ποταμών Little River και Cape Fear River.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top