Σάρωσε ο τυφώνας Florence - Άφησε πίσω του επικίνδυνες βροχές

Τα γιγάντια δέντρα μοιάζουν «ανήμπορα» μπροστά στην ταχύτητα των ανέμων

O τυφώνας Florence δείχνει να εξασθενεί, ωστόσο οι ανατολικές ακτές των ΗΠΑ εξακολουθούν να βρίσκονται σε συναγερμό. Ο τυφώνας, που έπληξε κυρίως την Καρολίνα, αφήνει πίσω του καταρρακτώδεις βροχές, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για καταιγίδες απειλητικές για τη ζωή των ανθρώπων.    

Ενδεικτικό είναι το βίντεο που δείχνει το πέρασμά του σαρωτικού τυφώνα από τη Βόρεια Καρολίνα. Τα γιγάντια δέντρα μοιάζουν «ανήμπορα» μπροστά στην ταχύτητα των ανέμων, ενώ πελώρια κύματα σηκώνονται και η θάλασσα βγαίνει στη στεριά.

Οι πιθανότητες να ενισχυθεί ο τυφώνας, σύμφωνα το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης κυκλώνων και τυφώνων (NHC), είναι μικρές. Ήδη έχει υποβαθμιστεί στην κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον και εντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται να εξασθενίσει και άλλο.

Αυτή τη στιγμή, ο Φλόρενς βρίσκεται περί τα 100 χλμ. νοτιοανατολικά της Βόρειας Καρολίνας και κινείται με ταχύτητες περίπου 150.000 χλμ. την ώρα.

Καθώς οι καιρικές συνθήκες χειροτερεύουν από ώρα σε ώρα, περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο μακριά από τα σπίτια τους. Περισσότερα από 130 καταφύγια έχουν ανοίξει μόνο στη Βόρεια Καρολίνα.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top