Σεισμός 7 Ρίχτερ στη Νέα Καληδονία

Προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον σεισμό

Σεισμός 7 Ρίχτερ στη Νέα Καληδονία

Πρώτη δημοσίευση 08:59

Ισχυρή υποθαλάσσια σεισμική δόνηση, μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε κοντά στη Νέα Καληδονία στον Νότιο Ειρηνικό, ανατολικά της Αυστραλίας.

Ενώ αρχικά σημειώθηκε ότι δεν υπήρχει απειλή για τσουνάμι μετά τον σεισμό, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι, αργότερα σεισμολόγοι προειδοποίησαν ότι τσουνάμι έως και ένα μέτρο μπορεί να χτυπήσει το γαλλικό αρχιπέλαγος της Νέας Καληδονίας, το Βανουάτου και τα νησιά Φίτζι, μετά τον ισχυρό σεισμό.

«Κύματα που μπορεί να ξεπεράσουν τα 30 εκατοστά και να φθάσουν το ένα μέτρο πάνω από το επίπεδο της παλίρροιας είναι πιθανά», ενώ μικρότερα κύματα μπορεί να φθάσουν δεκάδες άλλα νησιά, ανακοίνωσε το Κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, που σημειώθηκε περίπου 372 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας της Νέας Καληδονίας Νουμέα, ήταν 10 χλμ.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, που επικαλείται το Ινστιτούτο Γεωλογικής Επισκόπησης των ΗΠΑ, ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,1 βαθμών, σημειώθηκε στις 06:51 ώρα Ελλάδας και το επίκεντρό του ήταν 200 χλμ. δυτικά του νησιού Χάντερ, ενώ το εστιακό βάθος του ήταν 26,7 χλμ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top