Πανικος στη Βενεζουέλα από δυνατό σεισμό 7,3 ρίχτερ

Έκκληση για ηρεμία από τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας

Ισχυρός σεισμός 7,3 ρίχτερ στη Βενεζουέλα

Μια πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση, σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βενεζουέλα, προκαλώντας πανικό στον πληθυσμό. 

Ο σεισμός είχε μέγεθος 7,3 βαθμών σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS), ενώ το Ίδρυμα Σεισμολογικών Ερευνών της Βενεζουέλας (FUNVISIS) εκτίμησε ότι το μέγεθός του ήταν 6,3 βαθμοί.

Οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν αναφερθεί σε αυτό το στάδιο ούτε θύματα, ούτε σοβαρές υλικές ζημιές.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης, που καταγράφηκε περί τις 17:31 τοπική ώρα (00:31 σήμερα Τετάρτη ώρα Ελλάδας), εντοπίστηκε κοντά στις ακτές της Πολιτείας Σούκρε και το εστιακό βάθος της ήταν 123 χιλιόμετρα, κατά το USGS.

Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν περίπου 400 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας, του Καράκας, σύμφωνα με το FUNVISIS.

«Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι έπειτα από αυτόν τον σεισμό», ανακοίνωσε εξάλλου το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό (PTWC).

Ο σεισμός έγινε αισθητός για πολλά δευτερόλεπτα στο Καράκας, ιδίως σε πολυώροφα κτίρια, οι ένοικοι πολλών από τα οποία βγήκαν έξω αμέσως.

«Έγινε αισθητός σε πολλές Πολιτείες της χώρας (...). Για την ώρα, δεν θρηνούμε κανένα θύμα και βρισκόμαστε στη διαδικασία αποτίμησης των ζημιών» που προκάλεσε ο σεισμός, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας, ο στρατηγός Νέστορ Ρεβερόλ.

«Απευθύνουμε έκκληση για ηρεμία» στον πληθυσμό, πρόσθεσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματός του.

Οι δύο πιο πρόσφατοι ισχυροί σεισμοί στη Βενεζουέλα είχαν σημειωθεί την 29η Ιουλίου 1967 (6,7 βαθμοί) στο Καράκας, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους πάνω από 200 άνθρωποι, και την 9η Ιουλίου 1997 (7 βαθμοί) στο Καριάκο, στην Πολιτεία Σούκρε, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 73 άνθρωποι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top