Τον τουρισμό χτυπούν οι αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία της Τουρκίας

Χιλιάδες επισκέπτες λιγότεροι φέτος από την γειτονική χώρα

O τουρισμός είναι ο πρώτος τομέας που δέχεται τις αρνητικές εξελίξεις από την χρηματοοικονομική κρίση στην Τουρκία.

Χιλιάδες επισκέπτες λιγότεροι φέτος από την γειτονική χώρα προς τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου κυρίως ενώ οι Έλληνες επιχειρηματίες κρούουν τον κώδωνα του κίνδυνου για άμεσες επιπτώσεις στον τομέα των εξαγωγών.

Η χρηματοοικονομική κρίση που ξέσπασε στη γειτονική χώρα χτύπα καίρια τον τουρισμό μας ...Τουλαχιστον14.000 λιγότεροι τουρίστες το πρώτο εξάμηνο του χρόνου επισκέφτηκαν τα νησιά του Βόρειο Ανατολικού Αιγαίου και τα χρήματα που δαπάνησαν σαφώς λιγότερα από κάθε άλλη φορά .
Οι επιχειρηματικοί φορείς στην Ελλάδα τηρούν στάση αναμονής  Φοβούνται καίριο πλήγμα στις εξαγωγές μας μετά από μια περίοδο άνθησης .

Φόβοι γα δυσμενείς επιπτώσεις  στις Ελληνικές εξαγωγές 

Η αξία των ελληνικών εξαγωγών το 2016 έφτασε το 1,35δις.Ε. αλλά πέρυσι εκτινάχτηκαν στο 1,95δις.Ε. αύξηση 44,4% δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο .

Τα βασικά εξαγωγικά προϊόντα που απορροφά η Τουρκία είναι το βαμβάκι βιομηχανικά προϊόντα πλαστικών αλουμινίου χαλκό σωλήνες μηχανολογικός και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός...

Ο όγκος του διμερούς εμπορίου το 2017 αυξήθηκε κατά 24,2% αφού το 2016 ήταν 2,73δις.΅Ε και το 2017 αυξήθηκε σε 3,39θις.ευρώ .
Το εμπορικό ισοζύγιο το 2017 ήταν πλεονασματικό για τη χώρα μας κατά 517,2εκ.ευρώ ενώ το 2016 ήταν για την Τουρκία κατά 23,2εκ.ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top