Αστυνομικοί χτύπησαν με taser 87χρονη που μάζευε χόρτα

Σάλος στις ΗΠΑ από το νέο κρούσμα αστυνομικής βίας

Ηλικιωμένη

Σάλος έχει προκληθεί στην Τζόρτζια των ΗΠΑ από την είδηση ότι αστυνομικοί χτύπησαν με taser μιας 87χρονη γυναίκα, η οποία μάζευε χόρτα κοντά στο σπίτι της. 

Όπως έγινε γνωστό οι αστυνομικοί την είδαν να κρατάει μαχαίρι και την θεώρησαν επικίνδυνη. Της ζήτησαν να πετάξει το μαχαίρι, όμως εκείνη δε μιλούσε καλά αγγλικά και δεν υπάκουσε στην εντολή τους. Τότε εκείνοι χρησιμοποίησαν όπλο taser για να την ακινητοποιήσουν και της προκάλεσαν ηλεκτροσόκ. 

Η ηλικιωμένη Μάρθα αλ Μπισάρα χτυπήθηκε στο στήθος, σε ένα αγροτικό μονοπάτι. Ενώ ήταν πεσμένη στο έδαφος οι αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες. 

Η εγγονής της 87χρονης γυναίκας δήλωσε στο NBC ότι δεν είχαν μιλήσει ποτέ στη γιαγιά της για τα όπλα taser, οπότε δεν γνώριζε τι ήταν. 

Η τοπική αστυνομία υπερασπίστηκε τους αστυνομικούς και ισχυρίστηκε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο, λέγοντας ότι η χρήση του όπλου taser ήταν δικαιολογημένη. 

«Στην αρχή προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί της, ζητώντας της να αφήσει το μαχαίρι», δήλωσε ο αξιωματικός Έθεριτζ, που συμμετείχε μαζί με δύο ακόμα αστυνομικούς στο περιστατικό.

«Δεν καταλάβαινε τι της λέγαμε, ή είχε κάποιο πρόβλημα (ψυχικής υγείας)», συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι ο ένας από τους αστυνομικούς χρησιμοποίησε το taser.

«Έχετε ένα πρόσωπο που βαδίζει προς εσάς με ένα μαχαίρι, του δίνετε την εντολή να σταματήσει… χρησιμοποίησε το Taser και όχι θανατηφόρα βία», κατέληξε ο Έθεριτζ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top