"Τρομοκρατική" χαρακτηρίζεται η επίθεση στο βρετανικό κοινοβούλιο

Συνελήφθη ο δράστης

Πρώτη δημοσίευση: 10:12

Ως τρομοκρατικό αντιμετωπίζει πλέον η Βρετανία το περιστατικό που συνέβη το πρωί της Τρίτης έξω από το κοινοβούλιο στο Λονδίνο, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στις μπάρες που βρίσκονται στην πύλη, τραυματίζοντας πεζούς και ποδηλάτες. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, το αυτοκίνητο έπεσε σκόπιμα πάνω στην πύλη του βρετανικού κοινοβουλίου και πλέον αναλαμβάνει η αντιτρομοκρατική τη διερεύνηση του περιστατικού. 

Όλα έγιναν στις 07:30 τοπική ώρα, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω στις προστατευτικές μπάρες που βρίσκονται στην πύλη του βρετανικού κοινοβουλίου. 

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τραυματίσθηκαν πεζοί και ποδηλάτες. Μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο την ώρα που το αυτοκίνητο έπεσε πάνω στις μπάρες. 

Δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει ευτυχώς κίνδυνος για τις ζωές τους. 

Περίπου 12 ένοπλοι αστυνομικοί περικύκλωσαν το όχημα και συνέλαβαν τον οδηγό.

Αρχικά η Scotland Yard ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει το περιστατικό ως σοβαρό τροχαίο , ωστόσο αρκετοί αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή. 

Η επίθεση έρχεται 17 μήνες μετά από εκείνη του Khalid Masood στη Γέφυρα του Westminster, όπου σκότωσε πέντε ανθρώπους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top