Αυτός είναι ο 29χρονος που έκλεψε αεροπλάνο στο Σιάτλ και αυτοκτόνησε

«Ήταν ένας τσακισμένος άνθρωπος», λένε οι δικοί του

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την οικογένειά του τα στοιχεία του 29χρονου μηχανικού, ο οποίος το Σάββατο έκλεψε ένα αεροσκάφος και μετά από μιάμιση ώρα το έριξε σε αραιοκατοικημένο νησί. 

Πρόκειται για τον Ρίτσαρντ Ράσελ, τον οποίο οι φίλοι του τον φώναζαν «Μπίμπο». Ήταν παντρεμένος και όπως λένε οι φίλοι του ένα χαμογελαστό και ήσυχο παιδί. 

Σιάτλ: Οι δραματικοί διάλογοι του αεροπειρατή με τον πύργο ελέγχου

Συνετρίβη κλεμμένο αεροσκάφος στο Σιάτλ – Καταδίωξη από μαχητικά

Ο 29χρονος είχε κάποτε μαζί με σύζυγό του ένα αρτοποιείο και του άρεσε πολύ να ταξιδεύει. Ζούσε στο Σάμνερ της Ουάσιγκτον, είχε γεννηθεί στο Κι Γουέστ της Φλόριντα και είχε μετακομίσει στο Ουασίλα της Αλάσκα, όταν ήταν μόλις επτά ετών. 

Ο Ράσελ εργαζόταν στην Horizon Airlines ως υπάλληλος εδάφους. Βοηθούσε τους χειριστές των αποσκευών και άνηκε στην ομάδα ρυμούλκησης, η οποία μετακινούσε αεροπλάνα στην πίστα του αεροδρομίου.

Σε βίντεο που είχε αναρτήσει ο ίδιος στο YouTube τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Ράσελ δείχνει τις αποσκευές να βγαίνουν από τα αεροσκάφη και να φορτώνονται στα ειδικά αυτοκίνητα, περιγράφοντας τις υπηρεσίες εδάφους του αεροδρομίου. 

Ο ίδιος ανέβαζε στα social media αρκετές φωτογραφίες από ταξίδια που είχε κάνει, όμως πουθενά δεν υπάρχει καταχώριση ότι έκανε μαθήματα για να γίνει πιλότος, παρά ορισμένες αναφορές για τη χριστιανική πίστη και τις σκέψεις του να καταταγεί στις ένοπλες δυνάμεις. 

Σύμφωνα με τις αρχές ο 29χρονος έκλεψε το αεροσκάφος, πέταξε για περίπου μία ώρα, συχνά αλλοπρόσαλλα και κάνοντας απόπειρες για εναέριους ελιγμούς, πριν συντριβεί στο νησί Κέτρον.

Εκτιμούν μάλιστα ότι ενήργησε μόνος του και πως είχε τάσεις αυτοκτονίας. 

Η οικογένειά του εξέδωσε δήλωση, στην οποία αναφέρεται ότι είναι συντετριμμένη. 

«Μπορεί να φαίνεται δύσκολο να το πιστέψουν αυτοί που παρακολουθούν από το σπίτι τους, όμως ο Μπίμπο ήταν ένας ζεστός, πονόψυχος άνθρωπος», τονίζουν τα μέλη της οικογένειάς του.

Η εφημερίδα Seattle Times αναφέρει πως ο Ρικ Κρίστενσον, επιθεωρητής της Horizon, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε τον περασμένο Μάιο, δήλωσε πως ο Ράσελ ήταν ένας συμπαθητικός, ήσυχος άνθρωπος. 

Στις συνομιλίες του μάλιστα με τον πύργο ελέγχου, ο 29χρονος ακούγεται να μιλά ήρεμα με τους ελεγκτές και να ζητά συγγνώμη γιατί όπως έλεγε απογοητεύει τους ανθρώπους που νοιάζονται για εκείνον. 

Ο ίδιος μάλιστα κάποια στιγμή αναφέρει ότι είναι ένας «τσακισμένος άνθρωπος».

«Έχω μερικές λασκαρισμένες βίδες, υποθέτω. Δεν το ήξερα ποτέ πραγματικά μέχρι τώρα», ακούγεται να λέει. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top