Συνετρίβη κλεμμένο αεροσκάφος στο Σιάτλ – Καταδίωξη από μαχητικά

Υπάλληλος το απογείωσε χωρίς άδεια

Πανικός επικράτησε πάνω από το Σιάτλ, όταν ένα αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της πόλης χωρίς να έχει πάρει άδεια από τον πύργο ελέγχου. 

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, υπάλληλος έκλεψε αεροσκάφος της Alaska Airlines, ένα Horizon Air Q400, στο οποίο ευτυχώς δεν επέβαιναν επιβάτες και το απογείωσε, με αποτέλεσμα να σημάνει αμέσως συναγερμός. 

Η λειτουργία του αεροδρομίου διακόπηκε, οι προσγειώσεις ματαιώθηκαν, ενώ τελευταία στιγμή αεροσκάφος γεμάτο επιβάτες κλήθηκε να σταματήσει τη διαδικασία απογείωσης και σταμάτησε στον αεροδιάδρομο.

Αμέσως δύο μαχητικά F – 15 απογειώθηκαν και άρχισαν να καταδιώκουν το αεροσκάφος, το οποίο μετά από λίγη ώρα συνετρίβη στο Κέτρον, ένα μικρό νησί με ελάχιστα σπίτια. 

«Το κλεμμένο αεροσκάφος συνετρίβη στο νησί Κέτρον. Οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι μηχανικός άγνωστης αεροπορικής εταιρείας έκλεψε το αεροσκάφος. Είτε έκανε ελιγμούς είτε επειδή δεν είχε ικανότητα να πιλοτάρει το αεροσκάφος, συνετρίβη στο νησί», ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου του σερίφη.

Η Alaska Airlines ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter: «Επιβεβαιώσαμε ότι το Horizon Air Q400 που απογειώθηκε χωρίς άδεια από το αεροδρόμιο του Σιάτλ συνετρίβη κοντά στο νησί Κέτρον. Προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε ποιος επέβαινε σε αυτό. Πιστεύουμε ότι δεν υπήρχαν επιβάτες ούτε μέλη του πληρώματος, πέρα από τον άνθρωπο που χειριζόταν το αεροσκάφος».
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top