Ζευγάρι Γερμανών εξέδιδε τον γιο του σε παιδόφιλους στο σκοτεινό διαδίκτυο

Για πάνω από δυο χρόνια το παιδί ζούσε μια φρίκη

Φρίκη έχει προκαλέσει στη Γερμανία η υπόθεση ενός άνεργου ζευγαριού Γερμανών το οποίο εξέδιδε τον ανήλικο γιο του σε παιδόφιλους στο σκοτεινό διαδίκτυο, έναντι αμοιβής.

Επί περισσότερα από δυο χρόνια -από τον Μάιο του 2015 ως τον Αύγουστο του 2017- η Μπέριν Τάχα, 48 ετών, και ο σύντροφός της Κρίστιαν Λάις, 39 ετών, πρότειναν έναντι αμοιβής σε παιδεραστές να κακοποιούν το αγόρι μέσω του σκοτεινού διαδικτύου.

Το δικαστήριο του Φράιμπουργκ καταδίκασε τη μητέρα σε 12 χρόνια και έξι μήνες κάθειρξη. Ο σύντροφός της και πατριός του αγοριού καταδικάστηκε σε 12 χρόνια, όμως οι αρχές πρόκειται να λάβουν μέτρα ώστε να καθυστερήσει όσο περισσότερο γίνεται η απελευθέρωσή του. 

Το αγοράκι είναι σήμερα  10 ετών και έχει δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια. Η 48χρονη μητέρα του δεν εξήγησε ποτέ τις πράξεις της.

Η 48ΧΡΟΝΗ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 3 ΕΤΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΕΧΕ

Το ζευγάρι πρέπει να πληρώσει αποζημίωση 42.500 ευρώ στο αγόρι και σε ένα τρίχρονο κορίτσι, το οποίο επίσης κακοποιούσε σεξουαλικά. 

Ο δικηγόρος της μητέρας προσπάθησε να επιρρίψει τις ευθύνες στον σύντροφό της, εξηγώντας ότι «εξαρτιόταν» από αυτόν. Όμως το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό αυτό, επισημαίνοντας ότι αν και αρχικός στόχος της Μπέριν Τάχα ήταν να κρατήσει τον σύντροφό της, στη συνέχεια ενθάρρυνε τις δραστηριότητες αυτές «για οικονομικούς σκοπούς», όπως εξήγησε ο δικαστής Στέφαν Μπούργκελιν, επισημαίνοντας ότι η Τάχα κακοποιούσε σεξουαλικά και ένα κοριτσάκι το οποίο πρόσεχε.

Ζευγάρι Γερμανία κακοποίηση

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ – ΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2017 έπειτα από ανώνυμη καταγγελία. Στη συνέχεια ο πατριός του αγοριού, ο οποίος έχει καταδικαστεί για παιδεραστία και κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικους, παραδέχθηκε τις πράξεις του, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη κάποιων πελατών του: τεσσάρων Γερμανών, ενός Ελβετού και ενός Ισπανού.  

Εκτός από το ζευγάρι τέσσερις ακόμη άνδρες έχουν καταδικαστεί τις τελευταίες εβδομάδες για την υπόθεση αυτή σε ποινές έως και οκτώ χρόνια κάθειρξη. 

Τη Δευτέρα καταδικάστηκε ο 33χρονος Ισπανός Χαβιέρ Γκονζάλεθ Ντίαθ σε δέκα χρόνια κάθειρξη για την κατ’ επανάληψη σεξουαλική κακοποίηση του αγοριού, πράξεις τις οποίες μάλιστα βιντεοσκοπούσε. 

Ο άνδρας αυτός πλήρωσε 10.000 ευρώ το ζευγάρι και ταξίδεψε τουλάχιστον τέσσερις φορές από την Ισπανία ως το Φρίμπουργκ για να κακοποιήσει το αγόρι. 

Οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι αυτή η υπόθεση θα τους επιτρέψει να συλλάβουν και άλλους παιδεραστές, βασιζόμενοι κυρίως στα βίντεο και τις φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει στο Darknet οι συλληφθέντες. 

Στο μεταξύ οι κοινωνικές υπηρεσίες του κρατιδίου της Βάδης- Βιρτεμβέργης δέχονται σφοδρές επικρίσεις για την υπόθεση, όπως και η αστυνομία και η δικαιοσύνη. Ο Λάις είχε καταδικαστεί το 2010 σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για παιδεραστία και του είχε απαγορευθεί να έρχεται σε επαφή με παιδιά. 

Παρόλα αυτά ζούσε στο ίδιο σπίτι με την Τάχα και τον γιο της, ενώ παρά τις καταγγελίες οι αρχές δεν είχαν αναλάβει δράση. 
Εξάλλου οι κοινωνικές υπηρεσίες πήραν προσωρινά το αγόρι από το ζευγάρι, όμως στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι της μητέρας του. 

«Η υπόθεση δεν ολοκληρώθηκε με αυτή την απόφαση. Ρίχνει φως στις αποτυχίες του δικαστικού συστήματος και αξιωματούχων, από τις οποίες πρέπει να μάθουμε», εκτίμησε ο Γιοχάνες- Βίλχελμ Ρέριγκ, αρμόδιος της γερμανικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση της βίας εναντίον των παιδιών. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top