18 νεκροί από πτώση ελικοπτέρου στη Σιβηρία

Συγκλονιστικό βίντεο με το ελικόπτερο στις φλόγες

Ένα ρωσικό ελικόπτερο συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση στη Σιβηρία το Σάββατο, προκαλώντας τον θάνατο και των  18 ατόμων που επέβαιναν  σε αυτό.

Σύμφωνα με τις πρώτες  πληροφορίες,  τα πτερύγια συγκρούστηκαν με ένα άλλο ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από το Vankor, πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, περίπου 2.600 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία UTair, στην οποία ανήκει το ελικόπτερο,  σε ανακοίνωσή της.  

Υπήρχαν 15 επιβάτες και τρία άτομα πλήρωμα στο ελικόπτερο Mi-8, ανακοίνωσε  η αεροπορική εταιρεία, ενώ  το δεύτερο ελικόπτερο προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, όλοι οι επιβάτες  εργάζονταν για θυγατρική της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft.

Η UTair, μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ρωσίας, διαθέτει  έναν  εκτεταμένο στόλο ελικοπτέρων που εξυπηρετούν πεδία πετρελαίου της Σιβηρίας καθώς και πτήσεις σταθερής πτήσης εντός της Ρωσίας και σε διεθνείς προορισμούς, κυρίως στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

Το ελικόπτερο που συνετρίβη κατασκευάστηκε το 2010 και ο χειριστής είχε περίπου 6.000 ώρες εμπειρίας, συμπεριλαμβανομένων 2.300 ως κυβερνήτης, ανακοίνωσε η  UTair.

Η ρωσική αεροπορική ασφάλεια έχει βελτιωθεί από τη δεκαετία του 1990, όταν η φτωχή συντήρηση αεροσκαφών, η κατάρτιση πιλότων και η επίσημη εποπτεία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης οδήγησαν σε μεγάλη συχνότητα συντριβής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top