Τραγωδία στο Μιζούρι: Βυθίστηκε βάρκα, τουλάχιστον οχτώ νεκροί

Τα κύματα ανέτρεψαν το μικρό σκάφος

Μια πολύνεκρη τραγωδία σημειώθηκε σήμερα στο Μιζούρι των ΗΠΑ, όταν μια βάρκα με τουρίστες που έκαναν βόλτα σε λίμνη, ανετράπη από την κακοκαιρία με αποτέλεσμα τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες στη βάρκα «πάπια», όπως αποκαλείται λόγω το σχήματος και του χρώματός της, επέβαιναν συνολικά 31 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους τουρίστες. 

Τραγωδία στο Μιζούρι

Μάλιστα υπάρχουν αρκετοί αγνοούμενοι και δύτες πραγματοποιούν έρευνες στη λίμνη, ενώ έντονοι είναι οι φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. 

Επτά άτομα που επέβαιναν στη βάρκα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Ο Σερίφης της Κομητείας Στόουν, Ντάγκ Ρέιντερ δήλωσε ότι οι τουρίστες έκαναν βόλτα στη λίμνη Table Rock, όταν τα κύματα ανέτρεψαν το αμφίβιο όχημα, με αποτέλεσμα να βυθιστεί. 

Σκάφος ανετράπη στο Μιζούρι

«Έχουμε οκτώ επιβεβαιωμένους θανάτους. Έχουμε μερικούς ανθρώπους που ακόμη αγνοούνται», είπε ο Ρέιντερ. 

Το δυστύχημα σημειώθηκε μετά τις 19:00 την Πέμπτη (03:00 την Παρασκευή ώρα Ελλάδας), ενώ στην περιοχή είχαν εκδηλωθεί σφοδρές καταιγίδες.

Η «Ride the Ducks», εταιρεία με έδρα το Μπράνσον στο Μιζούρι, οργανώνει περιηγήσεις με αμφίβια οχήματα μεγέθους σχολικού λεωφορείου στην περιοχή. Η εταιρεία δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκε σχόλιο από το Reuters.

Οχτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Παρόμοια οχήματα χρησιμοποιούνται για περιηγήσεις τουριστών σε διάφορες περιοχές του κόσμου κι έχουν εμπλακεί σε αρκετά θανατηφόρα δυστυχήματα τα τελευταία 20 χρόνια.

Η εταιρεία που φτιάχνει αυτά τα οχήματα, η Ride the Ducks International LLC, δέχθηκε το 2016 να καταβάλει πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δολαρίων μετά από σύγκρουση ενός από τα οχήματά της με λεωφορείο στο Σιάτλ, στην οποία σκοτώθηκαν πέντε ξένοι φοιτητές. Η εταιρεία είχε παραδεχθεί πως τα οχήματά της δεν πληρούν τους κανονισμούς των ΗΠΑ για τα οχήματα που κινούνται στους δρόμους της χώρας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top