Αιχμές Ερντογάν κατά Ελλάδας για τους οχτώ στην επέτειο του πραξικοπήματος

«Το πραξικόπημα μας έδειξε ποιοι είναι οι φίλοι στις δύσκολες στιγμές»

Προκλητικός για μια ακόμα φορά ήταν ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016, αφήνοντας για μια ακόμα φορά αιχμές κατά της Ελλάδας. 

«Το πραξικόπημα μας έδειξε ποιοι είναι οι φίλοι στις δύσκολες στιγμές. Έχουμε δυνατή μνήμη. Μπορεί να μην λέμε συχνά τι περάσαμε, αλλά ποτέ δεν το ξεχνάμε. Μας έδειξε την υποκρισία. Ξέρουμε ποιοι προσευχήθηκαν εκείνο το βράδυ για εμάς και ποιοι για την επιτυχία του FETO (σ.σ. το κίνημα του Γκιουλέν). Στο τέλος θα θυμόμαστε τη σιωπή όσων θεωρούσαμε φίλους μας. Αυτοί που έφυγαν από τη χώρα μας δεν θα σβηστούν ποτέ από τη μνήμη μας. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που δέχτηκαν και προστάτευσαν όσους δραπέτευσαν από τη χώρα. Ξέρουμε ποιος συνεργάζεται με ποιον πάρα πολύ καλά», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Φυσικά ο Ταγίπ Ερντογάν δεν παρέλειψε να κάνει ηγετική εμφάνιση μπροστά σε εκατομμύρια Τούρκων, ευχαριστώντας όσους έγιναν εκείνη τη νύχτα μάρτυρες για να προστατέψουν το καθεστώς. 

«Ας δεχτεί τις θυσίες τους ο Θεός. Αυτή η νίκη ήταν κατά των τανκς, των αεροπλάνων, χάρη στο κουράγιο των βετεράνων και των μαρτύρων. Ακουγόταν ο θόρυβος των όπλων, αλλά οι πολίτες ήταν θαρραλέοι και αντιστάθηκαν… Αυτό το έθνος χρησιμοποίησε το σώμα του κόντρα στα τανκς, τα αεροπλάνα, αλλά δεν τα παράτησε», είπε και πρόσθεσε:

«Είναι τιμή μου να είμαι μέλος αυτού του έθνους. Είμαι περήφανος που υπηρετώ αυτό το έθνος. Δεν είμαστε εδώ για να διοικούμε, αλλά να υπηρετούμε το λαό. Όπως ο πόλεμος της ανεξαρτησίας, έτσι και το πραξικόπημα άνοιξε νέα σελίδα στην ιστορία μας».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top