Βρετανία: Πέθανε η γυναίκα που είχε δηλητηριαστεί με Νόβιτσοκ

Χαροπαλεύει ο σύζυγός της – Θυμίζει «Σκριπάλ» η υπόθεση

Την τελευταία της πνοή άφησε η γυναίκα από τη Βρετανία που μαζί με τον σύζυγό της είχαν εκτεθεί στον νευροπαραλυτικό παράγοντα Νόβιτσοκ.

Η υπόθεση θύμισε σε πολλούς την περίπτωση των «Σκριπάλ» που είχαν εκτεθεί τον περασμένο Μάρτιο στην ίδια ουσία, χαροπαλεύοντας για σχεδόν δυο μήνες στο νοσοκομείο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ίδια ουσία με τους Σκριπάλ βρέθηκε στο ζευγάρι Βρετανών που δηλητηριάστηκε

Βρετανία Νόβιτσοκ

Η γυναίκα που πέθανε είναι η 44χρονη Ντον Στέρτζες. Εκτός από την 44χρονη, στην ίδια ουσία εκτέθηκε και ο 45χρονος σύζυγός της ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Βρετανία Νόβιτσοκ

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι εξέφρασε σοκ και αποτροπιασμό για τον θάνατο της Στέρτζες.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες ώστε να διαπιστώσουν πώς το ζευγάρι ήρθε σε επαφή με τη φονική ουσία στις 30 Ιουνίου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΒΙΤΣΟΚ

Eίχε αναπτυχθεί από τον σοβιετικό στρατό κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Μάλιστα για την υπόθεση με τους Σκριπάλ, η Βρετανία είχε κατηγορήσει ευθέως τη Ρωσία, Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι εξέφρασε σοκ και αποτροπιασμό για τον θάνατο της Στέρτζες.

Βρετανία Νόβιτσοκ

Η κυβέρνηση της Ρωσίας, είχε αρνηθεί έντονα οποιαδήποτε ανάμιξη στην επίθεση του Μαρτίου και είχε υποστηρίξει ότι επρόκειτο για προβοκάτσια των βρετανικών ή άλλων μυστικών υπηρεσιών για την ανακίνηση αντιρωσικής υστερίας.

ΡΩΣΙΑ: «ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΙΑΣ ΒΡΕΤΑΝΙΔΑΣ»

Το Κρεμλίνο έκρινε οτι θα ήταν «παράλογο» να κατηγορηθεί η Ρωσία για τον θάνατο της 44χρονης Βρετανίδας η οποία απεβίωσε τα ξημερώματα λίγες ημέρες μετά την έκθεσή της στον τοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ, τέσσερις μήνες μετά τη διπλωματικη κρίση μεταξύ των δύο χωρών που προκάλεσε η δηλητηρίαση με την ίδια ουσία του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, στη Βρετανία.   

Βρετανία Νόβιτσοκ

«Δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας οτι η Ρωσία έχει κατ' οποιονδήποτε τρόπο αναμειχθεί σε αυτήν την υπόθεση. Θεωρούμε οτι σε κάθε περίπτωση αυτό θα ήταν παράλογο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. 
Βρετανία Νόβιτσοκ

Βρετανία Νόβιτσοκ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top