Ίδια ουσία με τους Σκριπάλ βρέθηκε στο ζευγάρι Βρετανών που δηλητηριάστηκε

Ανήκει στην κατηγορία του νευροτοξικού παράγοντα Νόβιτσοκ

Ένα νέο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βρετανία, καθώς σήμερα έγινε γνωστό ότι το ζευγάρι Βρετανών που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, δηλητηριάστηκε με την ίδια ουσία που είχαν δηλητηριαστεί και οι Σκριπάλ.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η ουσία αυτή ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ που χρησιμοποιήθηκε στον πρώην Ρώσο πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ, και την κόρη του Γιούλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο περιστατικό «Σκριπάλ»: Ζευγάρι δηλητηριάστηκε από άγνωστη ουσία

Ζευγάρι Βρετανία

Αυτά δήλωσε ο Βρετανός Υπουργός Εσωτερικών, Σατζίντ Νταβίντ.

Τόνισε μάλιστα πως οι δύο Βρετανοί (ένας άνδρας και μία γυναίκα) πιθανόν ήρθαν σε επαφή με την ουσία αυτή σε διαφορετικό σημείο από εκείνο στην περίπτωση της Γιούλια και του πατέρα της Σεργκέι Σκριπάλ, πρώην συνταγματάρχη των ρωσικών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο Βρετανός Υπ. Εσωτερικών είπε ακόμα πως δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθεί κατά πόσο ο νευροτοξικός παράγοντας είναι από την ίδια παρτίδα του Νοβιτσόκ.

Ζευγάρι Βρετανία

«Έχει ταυτοποιηθεί ως ο ίδιος νευροπαραλυτικός παράγοντας που μόλυνε τόσο τη Γιούλια όσο και τον Σεργκέι Σκριπάλ», είπε ο Τζαβίντ στους βουλευτές. 

ΚΑΛΕΣΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ:

«Είναι τώρα καιρός το ρωσικό κράτος να εξηγήσει ακριβώς τι συνέβη», δήλωσε.

«Δεν είναι ένας καβγάς με τον ρωσικό λαό. Είναι οι πράξεις της ρωσικής κυβέρνησης που συνεχίζουν να πλήττουν την ασφάλειά μας και εκείνην της διεθνούς κοινότητας», είπε ο Σατζίντ Τζαβίντ. 

«Είναι εντελώς απαράδεκτο οι πολίτες μας να είναι στόχοι εκ προθέσεως ή τυχαία ή κάποιος να χύνει δηλητήριο στους δρόμους, στα πάρκα, στις πόλεις μας», πρόσθεσε.

Ζευγάρι Βρετανία

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ (ΝΕΑΣ) ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ

Δύο Βρετανοί, ένας άνδρας 45 ετών και μία γυναίκα 44 ετών, εισήχθησαν το Σάββατο στο νοσοκομείο του Έιμσμπουρι (νοτιοδυτική Αγγλία), μια μικρή πόλη που βρίσκεται περίπου 12 χλμ. από το Σάλσμπερι, την πόλη όπου δηλητηριάστηκαν τον Μάρτιο ο Σεργκέι και η Γιούλια Σκριπάλ.

Η αστυνομία έκανε κατ΄αρχήν λόγο για ένα περιστατικό που συνδέεται με ναρκωτικά όμως ο Νιλ Μπάσου, επικεφαλής της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ανακοίνωσε χθες βράδυ πως το ζευγάρι είχε εκτεθεί στον παράγοντα Νοβιτσόκ, «τον ίδιο νευροπαραλυτικό παράγοντα» που είχε χρησιμοποιηθεί εναντίον των Σκριπάλ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top