Νέο περιστατικό «Σκριπάλ»: Ζευγάρι δηλητηριάστηκε από άγνωστη ουσία

Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Ένα νέο περιστατικό «Σκριπάλ» σημειώθηκε στην πόλη Σάλσμπερι του Λονδίνου όπου ζευγάρι φέρεται να δηλητηριάστηκε με νευροτοξικό παράγοντα, όπως ακριβώς είχε συμβεί με τον πρώην Ρώσο πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του Γιούλια.

Το ζευγάρι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη γειτονική πόλη Έισμπερι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πρώτη εμφάνιση της Γιούλια Σκριπάλ μετά τη δηλητηρίαση: «Είμαι τυχερή που επέζησα»

Ζευγάρι δηλητηρίαση

«Οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ζευγάρι δηλητηρίαστηκε από τοξίνη και παρουσιάζει πολύ παρόμοια συμπτώματα με εκείνα του Ρώσου πρώην πράκτορα και της κόρης του», αναφέρει η εφημερίδα «The Sun».

Νωρίτερα, η βρετανική αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι υπάρχει η υπόνοια ότι ένας άνδρας και μια γυναίκα, οι οποίοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενδέχεται να εκτέθηκαν σε κάποια άγνωστη ουσία. Και οι δύο είναι ηλικίας περίπου 40 ετών και βρέθηκαν αναίσθητοι στις 30 Ιουνίου μέσα σε ένα σπίτι στο Έισμπερι, μια πόλη που απέχει 11 χιλιόμετρα από το Σάλσμπερι.

Ζευγάρι δηλητηρίαση

«Το Σάββατο είδα πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα, απέκλεισαν τον δρόμο» είπε μια γειτόνισσα, η 27χρονη Νάταλι Σμάιθ, στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Είπαν ότι επρόκειτο για χημικό ατύχημα, μετά ότι είχε σχέση με χρήση ναρκωτικών. Ορισμένοι (διασώστες) φορούσαν προστατευτικές στολές», πρόσθεσε.

Ζευγάρι δηλητηρίαση

Οι αρχές έχουν αποκλείσει πολλά σημεία τα οποία ενδέχεται να επισκέφθηκε το ζευγάρι πριν από τη δηλητηρίασή του. Η αστυνομική παρουσία έχει ενισχυθεί και στις δύο πόλεις. Στο Σάλσμπερι έκλεισε για το κοινό ο δημόσιος κήπος Κουίν Ελίζαμπεθ, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Spire. Αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί επίσης και μπροστά από την Εκκλησία των Βαπτιστών στο Έιμσμπερι όπου οι δύο ασθενείς είχαν παραστεί κάποια στιγμή το Σάββατο σε μια εκδήλωση.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΚΡΙΠΑΛ

Στις 4 Μαρτίου, ο Σεργκέι και η Γιούλια Σκριπάλ είχαν βρεθεί αναίσθητοι σε ένα παγκάκι κοντά σε εμπορικό κέντρο του Σάλσμπερι. 

Νοσηλεύτηκαν για πολλούς μήνες σε κρίσιμη κατάσταση, όπως και ο πρώτος αστυνομικός που τους εντόπισε, ο Νικ Μπέιλι. Και οι τρεις ανέρρωσαν και πήραν εξιτήριο. Οι βρετανικές αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη για την επίθεση εναντίον των Σκριπάλ στη Ρωσία, η οποία ωστόσο αρνείται κάθε εμπλοκή της στην υπόθεση αυτή. Τα γεγονότα του Σάλσμπερι οδήγησαν σε διπλωματική κρίση και στη μεγαλύτερη αμοιβαία απέλαση διπλωματών στην ιστορία των δύο χωρών.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top