Μάχη με τον χρόνο για τον απεγκλωβισμό των αγοριών στην Ταϊλάνδη

Δυο από τα παιδιά και ο προπονητής δεν είναι καλά στην υγεία τους

Με εντατικούς ρυθμούς εργάζονται οι διασώστες στην Ταϊλάνδη για να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν έγκαιρα τα 12 αγόρια και τον προπονητή τους που βρίσκονται παγιδευμένοι σε σπήλαιο, καθώς πλησιάζουν οι μουσώνες και είναι έντονοι οι φόβοι για πλημμύρες. 

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι γιατροί υποστηρίζουν πως είναι πολύ επικίνδυνο να επιχειρήσουν οι διασώστες να βγάλουν τα παιδιά από την σπηλιά την Πέμπτη καθώς δυο από τα δεκατρία αγόρια αλλά και ο προπονητής της ομάδας, υποφέρουν από εξάντληση και είναι υποσιτισμένοι.

Δύτες του ναυτικού έχουν αρχίσει επίσης να αντλούν οξυγόνο μέσα στη σπηλιά όπου έχουν παγιδευτεί τα παιδιά.

Τα αγόρια βρίσκονται παγιδευμένα στο σπήλαιο από τις 23 Ιουνίου και εντοπίστηκαν από τους διασώστες δέκα μέρες μετά από την εξαφάνισή τους. 

Δύτες από την Ταϊλάνδη, αλλά και τη Βρετανία προσπαθούν να ανοίξουν δίοδο για τον απεγκλωβισμό των μαθητών, η απομάκρυνσή τους όμως δε θα είναι μια εύκολη υπόθεση, ειδικά μετά τις τελευταίες προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας που κάνουν λόγο για έντονες καταιγίδες το επόμενο διάστημα. 

Οι διασώστες έχουν αρχίσει μαθήματα κολύμβησης στα αγόρια, αλλά και πώς να χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό scuba diving, καθώς θα πρέπει να κολυμπήσουν για περίπου 3 ώρες μέχρι να βγουν έξω από το σπήλαιο. 

Μάλιστα η κολύμβηση αυτή δεν είναι εύκολη υπόθεση ούτε για τους έμπειρους Βρετανούς δύτες, οι οποίοι πηγαίνοντας στα αγόρια επιστρέφουν με κοψίματα και μώλωπες, αφού κολυμπούν μέσα σε σκοτεινές και στενές σήραγγες. 

Αυτός όμως είναι ο μοναδικός τρόπος για να απεγκλωβιστούν πριν πλημμυρίσει το σπήλαιο με περισσότερο νερό. 
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του STAR με την Πόπη Τσαπανίδου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top