Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Τρεις νεκροί

Σε επιφυλακή οι αρχές στην Οσάκα

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Ιαπωνία, με επίκεντρο το βόρειο τμήμα της νομαρχίας Οσάκα στα δυτικά της χώρας, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ανάμεσά τους κι ένα 9χρονο κορίτσι.

Αρχικά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 5,9 Ρίχτερ, όμως λίγο αργότερα αναθεώρησε προς τα πάνω.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 15,4 χλμ., ενώ δεν υπήρξε προειδοποίηση για Τσουνάμι.

Ο Εγκέλαδος χτύπησε στις 07:58 τοπική ώρα, με αποτέλεσμα να σταματήσουν πολλά τρένα και οι επιβάτες να αναγκαστούν να περπατήσουν στις ράγες. Επίσης σχολεία εκκενώθηκαν, διακόπηκε η λειτουργία πολλών εργοστασίων, σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και έσπασαν σωλήνες του δικτύου υδροδότησης.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένα κοριτσάκι 9 ετών, ένας 80χρονος άνδρας, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η ταυτότητα του τρίτου θύματος. Οι δύο πρώτοι, σύμφωνα με πληροφορίες σκοτώθηκαν από τα συντρίμμια τοίχων που κατέρρευσαν μετά τον σεισμό.

Μετά τον κύριο σεισμό, ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, με τους κατοίκους να μένουν έξω από τα σπίτια τους.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε ότι είναι σε εξέλιξη η εκτίμηση των ζημιών και ότι πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια των πολιτών.

Τέλος, καθησυχαστικές είναι οι αρχές και για τους πυρηνικούς σταθμούς που βρίσκονται στην περιοχή, οι οποίοι δεν έχουν υποστεί καμία ζημιά από τον σεισμό.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Μαρτίου 2011, ο σεισμός των 9 Ρίχτερ και τα τσουνάμι που ακολούθησαν, είχαν σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 18.000 νεκρούς και προκαλώντας τη μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή της τελευταίας 25ετίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top