Τσαβούσογλου: «Ούτε πουλί δεν πετά πάνω από το Αιγαίο χωρίς την άδειά μας»

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών

Πρώτη δημοσίευση 14-06-2018 09:43

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας, με τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου να προβαίνει σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις, λέγοντας ότι «δεν πετάει ούτε πουλί πάνω από το Αιγαίο, χωρίς την άδεια της Τουρκίας».

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Kral Fm, ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε ότι ακόμα και σε θέματα ερευνών δεν μπορεί να γίνει τίποτα χωρίς την έγκριση της Άγκυρας.

Ερωτηθείς για τη θεωρία της παραχώρησης των 18 νησιών στην Ελλάδα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε:

«Όχι μόνο στη δική μας περίοδο αλλά και μετά την κρίση των Ιμίων δεν έχει αλλάξει τίποτα στο ισχύον καθεστώς όπως και στο νομικό καθεστώς των νησιών. Δεν το επιτρέπουμε. Ακόμα και σε θέμα ερευνών δεν μπορεί να πετάξει ούτε πουλί χωρίς την άδεια της Τουρκίας. Δεν έχει παραχωρηθεί ούτε ένα κομμάτι βράχου».

Πρόσθεσε ακόμα ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία υποχώρηση στο Αιγαίο και στην Κύπρο και ανακοίνωσε ότι ξεκινά και η Τουρκία έρευνες για υδρογονάνθρακες γύρω από την Κύπρο, καθώς διαθέτει πλέον το δικό της πλοίο γεώτρησης.

«Η Τουρκία έχει δυνατότητες. Τους περασμένους μήνες ξέρετε πως εμπόδισαν κάποιες γεωτρήσεις όπως αυτή των Ιταλών. Δεν θα αφήσουμε να χαθούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” από την άποψη οικονομικών συμφερόντων όπως φυσικού αερίου, πετρελαίου και φυσικού πλούτου γύρω από την Κύπρο», τόνισε.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη μάλιστα ο κ. Τσαβούσογλου, προχώρησε σε έμμεσες απειλές κατά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών λέγοντας:

«Γνωρίζουμε πως οι Έλληνες πολιτικοί ήθελαν να τους δώσουν, αλλά η Δύση άσκησε πίεση και άλλαξε η κατάσταση. Αν η Ελλάδα δεν μας τους δώσει αύριο και η δική μας στάση σε ίδια θέματα θα είναι διαφορετική».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top