Σκόπια: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση κατά της αλλαγής ονόματος

Η αντιπολίτευση, με τον ηγέτη της, Χρίστιαν Μιτσκόσκι (VMRO DPMNE), ζητάει πρόωρες εκλογές και αντιτίθεται στην αλλαγή ονόματος.

Σκόπια: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Μεγάλη αντικυβερνητική συγκέντρωση πραγματοποίησε χθες στα Σκόπια η αντιπολίτευση, με τον ηγέτη της, Χρίστιαν Μιτσκόσκι (VMRO DPMNE), να ζητάει πρόωρες εκλογές και να αντιτίθεται στην αλλαγή ονόματος.

«Ας τους σταματήσουμε προτού είναι αργά, πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές μαζί με τις προεδρικές, ας σχηματίσουμε κυβέρνηση τεχνοκρατών 100 μέρες πριν από τις κάλπες και ας δούμε αν ο λαός συμφωνεί με αυτά που κάνει ο Ζόραν Ζάεφ και το κόμμα του» είπε ο Μιτσκόσκι.

Σημείωσε, επίσης, ότι η χώρα ζει ιστορικές στιγμές και ότι απαιτείται ευθύνη και αποφασιστικότητα και τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να εκφοβίσει τον κόσμο για να μην πάει στη συγκέντρωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε κρίσιμη καμπή μπαίνει το Σκοπιανό – Αισιόδοξος ο Ζάεφ

«Το μήνυμα είναι ένα και μόνο ένα: φτάνει, αρκετά. Οι υποσχέσεις του Ζάεφ έχουν γίνει ανέκδοτα. Είπε “όχι συνομιλίες για την ταυτότητα” αλλά είδαμε ότι τελικά αποφάσισε μόνος του. Είπε ότι η αλλαγή του Συντάγματος δεν είναι αλλαγή ταυτότητας, αλλά το Σύνταγμα είναι το βιβλίο της γέννησής μας. Ο Ζάεφ θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά, από την οποία δεν θα υπάρχει πισωγύρισμα. Το VMRO δεν θα υποστηρίξει αναθεώρηση στο Σύνταγμα για να αλλάξει η ονομασία».

Ο Μιτσκόκσι εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας τη για οικονομικές αποτυχίες, ψεύτικες υποσχέσεις, μείωση συντάξεων, κατάρρευση του συστήματος υγείας κ.ά. και υποστήριξε ότι οι εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι και οι πατριώτες είναι στη φυλακή.

«Είμαι απογοητευμένος που διαπραγματεύονται για να αλλάξει το όνομά μας», δήλωσε στο Reuters ο 41χρονος λογιστής Κιρίλ Στογιανόφκσι: «Το όνομά μας δεν πρέπει να αλλάξει, το ξέρουν ότι δεν πρόκειται να μπούμε στο ΝΑΤΟ προτού περάσουν 10 ή 15 χρόνια οπότε γιατί το κάνουν;»

Το «παρών» στη συγκέντρωση του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος απευθύνθηκε στους διαδηλωτές μέσω βίντεο λέγοντας: «Σε δύσκολους καιρούς χρειάζονται ηγέτες με θάρρος, σας συγχαίρω που καταφέρατε να αποκαταστήσετε το κόμμα, μπορείτε να υπολογίζετε σ' εμάς, ελπίζω να βάλετε τη χώρα στον σωστό δρόμο».

 

*φωτο AP

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top