Κιμ σε Τραμπ: «Είμαι αποφασισμένος να σε συναντήσω. Να λύσουμε τις διαφορές μας»

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι έτοιμος για αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου

Mετά τον «πάγο» που μπήκε στις σχέσεις ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας με την επιστολή που έστειλε ο Τραμπ στον Κιμ Γιονκ Ουν ακυρώνοντας την προγραμματισμένη συνάντησή τους, τα πράγματα φαίνεται πως έχουν αρχίσει πάλι να αναθερμαίνονται.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, δείχνει πλέον ξεκάθαρα τη διάθεσή του να «τα βρει» με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και να λύσουν τις διαφορές τους.

Σε αυτό «βοήθησε» και η έκτακτη συνάντηση που είχε το Σάββατο με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Μουν Τζε-ιν.

Κατά τη διάρκεια αυτής, ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξέφρασε τη «σταθερή του βούληση» για μια πιθανή σύνοδο κορυφής με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στις συνομιλίες που είχαν, ο Κιμ και ο Μουν συμφώνησαν να διεξαχθούν συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών την 1η Ιουνίου, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA.

«ΜΑΛΑΚΩΣΕ» ΚΑΙ Ο ΤΡΑΜΠ

 

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, ο Τραμπ «μαλάκωσε» εξετάζοντας και πάλι το ενδεχόμενο της συνάντησής του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας στις 12 Ιουνίου.

«Πηγαίνουμε πολύ καλά αναφορικά με τη σύνοδο με τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο. «Προχωρά πολύ καλά. Οπότε, εξετάζουμε την 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη. Αυτό δεν έχει αλλάξει. Επομένως, θα δούμε τι θα συμβεί», πρόσθεσε.

«Ο ΚΙΜ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ»

 

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν επιβεβαίωσε εκ νέου τη δέσμευσή του για την «πλήρη» αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και για μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν.

Ο Μουν και ο Κιμ συμφώνησαν κατά την αιφνιδιαστική δεύτερη συνάντηση που είχαν το Σάββατο ότι μια πιθανή σύνοδος κορυφής Βόρειας Κορέας – ΗΠΑ, που ο αρχικός της προγραμματισμός ήταν για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, πρέπει να στεφθεί με επιτυχία, τόνισε ο Μουν σε μια συνέντευξη Τύπου στη Σεούλ.

Σύμφωνα με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο, ο Κιμ πιστεύει ότι μια σύνοδος κορυφής με τον Τραμπ θα αποτελέσει μια ιστορική ευκαιρία για να δοθεί ένα τέλος σε δεκαετίες αντιπαράθεσης.

«Εξέφρασε επίσης την πρόθεσή του να τερματίσει μια περίοδος αντιπαράθεσης μέσα από την επιτυχία μας συνόδου Βόρειας Κορέας - ΗΠΑ, καθώς στη συνεργασία για ειρήνη και ευημερία», είπε στους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, που επέστρεψε στη Σεούλ την Πέμπτη το πρωί μετά από μια συνάντηση που είχε με τον Τραμπ στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι μετέφερε την «ακλόνητη βούληση» του Αμερικανού προέδρου για τον τερματισμό της εχθρικής σχέσης με τη Βόρεια Κορέα και την επιδίωξη διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top