Ένας χρόνος από την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ – Φόρος τιμής στους 22 νεκρούς

Η «σφαγή» κατά τη διάρκεια της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε στο «Manchester Arena»

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τη «σφαγή» στο «Manchester Arena» κατά τη διάρκεια συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Η επίθεση αυτοκτονίας που είχε πραγματοποιήσει στις 22 Μαΐου του 2017 ο Σαλμάν Αμπεντί (Βρετανός λιβυκής καταγωγής) είχε παρασύρει στο θάνατο 22 ανθρώπους ενώ άλλοι 500 είχαν τραυματιστεί.

Το μικρότερο από τα θύματα στη χειρότερη επίθεση των τελευταίων 12 ετών στη Βρετανία, ήταν η Σάφι Ρούσος, μόλις 8 ετών.

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ Ο ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ

 

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια μιας τελετής στον καθεδρικό ναό του Μάντσεστερ, όπως και σε άλλες περιοχές της Βρετανίας, ως φόρος τιμής στους 22 νεκρούς της επίθεσης αυτοκτονίας που συγκλόνισε την πόλη και τη χώρα πριν από έναν χρόνο.

ΕΚΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ

 

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, ο δήμαρχος του Μάντσεστερ Άντι Μπέρνχαμ, όπως και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ παρέστησαν στη διαθρησκευτική τελετή, στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων, των δεκάδων τραυματιών και των διασωστών.

«Βρισκόμαστε ενωμένοι εδώ, άνθρωποι διαφορετικών θρησκειών, ή χωρίς θρησκεία, για να θυμηθούμε με αγάπη και ενώπιον του Θεού, εκείνους που σκοτώθηκαν κι εκείνους η ζωή των οποίων ανατράπηκε για πάντα και πρέπει να ζήσουν με την τρομακτική ανάμνηση» της επίθεσης, δήλωσε ο ιερέας του ναού του Μάντσετσερ Ρότζερς Γκόβεντερ, που χοροστάτησε στην τελετή.

Εντός της εκκλησίας, είχαν ανάψει 22 κεριά στη μνήμη των θυμάτων, οι φωτογραφίες των οποίων προβάλλονταν σε οθόνες που είχαν εγκατασταθεί. Η τελετή αναμεταδόθηκε σε μια μεγάλη οθόνη έξω από τον ιερό ναό, όπως και στο Γιορκ, το Λίβερπουλ και τη Γλασκώβη (Σκωτία).

Μετά το τέλος της τελετής, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τις οικογένειες των θυμάτων.

Σε άρθρο της στην εφημερίδα Manchester Evening News, η Τερέζα Μέι καταδίκασε «μια ενέργεια ειδεχθούς δειλίας» που στοχοθέτησε «αθώους νέους οι οποίοι απολάμβαναν μια ανέμελη έξοδο».

Η επίθεση «ήθελε να πλήξει την ίδια την καρδιά των αξιών μας και του τρόπου ζωής μας σε μία από τις δυναμικότερες πόλεις μας, με στόχο να διαλύσει την αποφασιστικότητά μας και να μας διχάσει. Αυτό απέτυχε» συμπλήρωσε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top