Απίστευτες εικόνες στη Χαβάη: Λάβα αναβλύζει από μεγάλο ρήγμα στον δρόμο

Απειλούνται κατοικημένες περιοχές από τα τοξικά αέρια (video drone)

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται την τελευταία εβδομάδα η Χαβάη, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα, που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι να αναγκαστούν να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Όπως βλέπετε και στο video από drone, η ηφαιστειακή δραστηριότητα στην περιοχή είναι τόσο έντονη, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί ρήγματα τα οποία εκλύουν επικίνδυνα αέρια, την ώρα που η λάβα χύνεται σε δρόμους και αυλές.

Οι Αρχές έχουν διατάξει περίπου 2.000 κατοίκους να εγκαταλείψουν τις κοινότητές τους στην περιοχή Puna. Κάποιοι όμως αγνόησαν τις εντολές και επέλεξαν παρά τον κίνδυνο να μείνουν πίσω για να φυλάξουν την περιουσία τους.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι ότι η λάβα αναβλύζει από μεγάλα ρήγματα που έχουν σχηματιστεί στους δρόμους.

Οι ειδικοί προειδοποιούν πάντως ότι η ροή της λάβας είναι απρόβλεπτη και έτσι όπως κυλά θα μπορούσε να κάψει περιοχές που δενείναι στην άμεση ζώνη κινδύνου, ενώ τα τοξικά αέρια θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον θάνατο πολιτών, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων και όσων υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top