Αριθμός-ρεκόρ: Καταγράφηκαν 36.749 κεραυνοί μέσα σε 13 ώρες

Πού συνέβη αυτό το περίεργο φαινόμενο και ποια τα αίτιά του

Δείτε στο video τι είχε γίνει το 2016 στην Ινδία όταν 93 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κεραυνούς

 

Η νύχτα έγινε μέρα στο κρατίδιο Andhra Pradesh της νότιας Ινδίας, όπου την Τρίτη καταγράφηκαν 36.749 κεραυνοί μέσα σε 13 ώρες.

Ο αριθμός αυτός θεωρείται ασυνήθιστα υψηλός και οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στις ακραίες καιρικές συνθήκες σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας.

Αποτέλεσμα του «καταιγισμού» κεραυνών ήταν να χάσουν τη ζωή τους 9 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα κοριτσάκι μόλις 9 ετών.

Οι κεραυνοί είναι συχνό φαινόμενο στην Ινδία κατά την περίοδο των βροχών που φέρνουν οι μουσώνες.

Η περίοδος των μουσώνων ξεκινά τυπικά τον Ιούνιο και διαρκεί έως τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο η περιοχή Andhra Pradesh, «χτυπήθηκε» πολύ νωρίτερα από αυτό το φαινόμενο σύμφωνα με το BBC.

Ο αριθμός-ρεκόρ των κεραυνών που καταγράφηκαν, αποτελεί μια «ανωμαλία», καθώς τα δεδομένα του περασμένου έτους, δείχνουν πως 30.000 κεραυνοί «έπεσαν» και πάλι στην ίδια περιοχή τον Μάϊο του 2017.

Οι επιστήμονες πάντως πιστεύουν πως το φαινόμενο του θερμοκηπίου αναμένεται να αυξήσει και τη συχνότητα των κεραυνών.

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

 

Οι κρύοι άνεμοι από την Αραβική Θάλασσα, συγκρούστηκαν με θερμότερους ανέμους από τη βόρεια Ινδία και προκάλεσαν συνθήκες που οδήγησαν στον σχηματισμό περισσότερων σύννεφων από το συνηθισμένο.

Ακόμα πιο περίεργο, είναι ότι τα σύννεφα εκτείνονταν σε απόσταση 200 χιλιομέτρων(!).

ΣΥΧΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

 

Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από κεραυνούς στην Ινδία από το 2005 και μετά. Τον Ιούνιο του 2016, 93 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 20 τραυματίστηκαν όταν κεραυνοί χτύπησαν τις περιοχές  Bihar, Jharkhand, Uttar Pradesh και Madhya. 

Ο λόγος που τόσο πολλοί άνθρωπο σκοτώνονται στην Ινδία από κεραυνούς, οφείλεται τόσο στο μη έγκαιρο σύστημα προειδοποίησης, όσο και στο ότι η πλειοψηφία τους εργάζεται στην ύπαιθρο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top