Το «παζάρι» του Ερντογάν – Τι προσπαθεί να κάνει

Άνοιξε την στρόφιγγα των ροών εκβιάζοντας την Ευρώπη και διεκδικώντας κονδύλια

Οι εξελίξεις στην Συρία κρέμονται από μια κλωστή, καθώς ο Ερντογάν που έχει ενεργό ρόλο, προσπαθεί να διατηρήσει καλές σχέσεις τόσο με τη Ρωσία και το Ιράν, όσο και με τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους. Ισορροπία που μπορεί να ανάψει το φυτίλι σε ολόκληρη την περιοχή με τους επικίνδυνος χειρισμούς του τούρκου προέδρου.

Την ίδια στιγμή που τα γαλλικά μιράζ βομβάρδιζαν την Συρία, ο πρόεδρος Μακρόν είπε στον Ερντογάν ότι θέλει να ενισχύσει την συνεργασία μεταξύ των χωρών τους.

Ταυτόχρονα έχει εκνευρίσει τους Αμερικανούς με τις κοινές θέσεις που έχει με τους ρώσους, ενώ υπό την πίεση Βρετανών και Γάλλων, αποφάσισε να βρεθεί απέναντι στον Πούτιν  και να εκφράσει τη χαρά του για τους πυραύλους που έπληξαν τη χώρα του Μπασάρ αλ Άσαντ.

ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

-ΚΟΙΝΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ

-ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

-ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΛΟΓΩ ΠΟΥΤΙΝ

-ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτούμε την κατάσταση όπου παιδιά χάνονται εξαιτίας των χημικών όπλων. Όποιος και να είναι ο ενορχηστρωτής πρέπει να πληρώσει για αυτό» δήλωσε ο Ερντογάν.

Και ενώ στο Αιγαίο η τουρκική προκλητικότητα είναι συνεχιζόμενη, ο Σουλτάνος άνοιξε την στρόφιγγα των ροών εκβιάζοντας την Ευρώπη και διεκδικώντας κονδύλια.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top