Άφαντος ο Άσαντ - Βρήκε καταφύγιο σε ρωσική βάση

Εγκατέλειψε το παλάτι μόλις έμαθε για τις στρατιωτικές επιθέσεις που σχεδιάζουν οι ΗΠΑ

Άφαντος ο Άσαντ - Βρήκε καταφύγιο σε ρωσική βάση

Το… έσκασε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ από το παλάτι του μόλις έμαθε για τα σχέδια των ΗΠΑ να προχωρήσουν σε στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας και όπως αποκάλυψε το Baghdad Post βρήκε καταφύγιο στη ρωσική αεροπορική βάση Khmeimim.

Ο Άσαντ σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα βρίσκεται σε έναν χώρο χωρίς παράθυρα, όπου δεν υπάρχουν καθόλου Σύροι αξιωματούχοι, παρά μόνο Ιρανοί. Μάλιστα του απαγορεύεται να έρθει σε επαφή με οποιονδήποτε για να μην αποκαλυφθεί το μέρος, όπου βρίσκεται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Συρίας εντοπίστηκε να εγκαταλείπει το προεδρικό μέγαρο στη Δαμασκό και ότι συνοδευόταν από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος την Πέμπτη συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου για να συζητήσει την κατάσταση στη Συρία, δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα αναλάβει στρατιωτική δράση μετά από τη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Ντούμα.

«Δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση», δήλωσε η Σάρα Σάντερς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, διευκρινίζοντας ότι ο Τραμπ συνεχίζει τις συζητήσεις με τους εταίρους του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top