Μακρόν: «Έχουμε αποδείξεις ότι το καθεστώς Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα»

«Οι επιθέσεις στο Μπατακλάν οργανώθηκαν από τη Συρία» - Nέα ενημέρωση; 17:11

Συνέντευξη Τύπου στη γαλλική τηλεόραση για τις εξελίξεις στη Συρία παραχώρησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
 
Όπως είπε, υπάρχουν αποδείξεις ότι το καθεστώς Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά εναντίον αμάχων, ενώ τόνισε ότι η Γαλλία συμμετέχει στις επιχειρήσεις στη Συρία, ώστε να καταπολεμηθεί ο ISIS.
 
«Έχουμε την απόδειξη ότι πριν από δέκα ημέρες χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα, τουλάχιστον χλώριο, από το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ», είπε ο Μακρόν και συνέχισε:
 
«Στη Συρία είμαστε παρόντες για να καταπολεμήσουμε την παγκόσμια τρομοκρατία. Συμμετέχουμε σε μια συμμαχία για να πολεμήσουμε κατά του  ISIS. Ήταν από την Συρία που διοργανώθηκαν  οι επιθέσεις στο Μπατακλάν. Αυτός είναι ο στόχος του πολέμου μας, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας».
 
Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι θα υπάρξει απάντηση από τη Δύση,  πως έχει μιλήσει για το θέμα αυτό με τον Ντόναλντ Τραμπ  και τα επιτελεία των δύο χωρών εργάζονται πυρετωδώς για το ενδεχόμενο αυτό.
 
«Θα λάβουμε τις κρίσιμες αποφάσεις, όταν κρίνουμε ότι θα είναι η πιο κατάλληλη και αποτελεσματική στιγμή», είπε ο Μακρόν υπονοώντας την έναρξη της πολεμικής επιχείρησης.  
 
Aποκάλυψε επίσης πως μιλάει τακτικά και με τον Πούτιν
 
«Αυτό που γίνεται σήμερα στη Συρία είναι η παραμονή στις προτεραιότητες μας και η διασφάλιση στο μέγιστο της σταθερότητας στην περιοχή. Αλλά δεν μπορούμε σήμερα να αφήσουμε καθεστώτα να πιστεύουν ότι όλα τους επιτρέπονται και πιο ειδικά το χειρότερο ενάντια στο διεθνές δίκαιο», κατέληξε ο Μακρόν.  

Παρίσι, Μαρία Δεναξά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top