Δηλητηρίαση Ρώσου πράκτορα και της κόρης του: Η Γιούλια απέρριψε την προξενική συμπαράσταση της Ρωσίας

Τι απαντά το Κρεμλίνο – Επιμένει στην «ομηρία» ή «φυλάκιση» των Σκριπάλ

Δείτε στο video το σπίτι των Σκριπάλ που αποκλείστηκε μετά τη δηλητηρίαση πατέρα και κόρης

 

Μετά τη δηλητηρίαση τους με νευροπαραλυτικό παράγοντα στρατιωτικού τύπου, ο Ρώσος διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια, έχουν γίνει «μπαλάκι» μεταξύ Λονδίνου και Κρεμλίνου, με το ένα να κατηγορεί το άλλο.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό από το Φόρεϊν Όφις, η 33χρονη Γιούλια μετά τη θεαματική ανάρρωσή της, απέρριψε την πρόταση για προξενική συμπαράσταση εκ μέρους της Ρωσίας:

«Μεταφέραμε στη Γιούλια την πρόταση για προξενική βοήθεια εκ μέρους της πρεσβείας της Ρωσίας. Είναι ελεύθερη να αποφασίσει αν θέλει ή όχι να την δεχτεί. Μέχρι σήμερα, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν το έχει κάνει» είπε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βρυχάται η Ρωσία: «Απαγωγή» οποιαδήποτε επανεγκατάσταση των Σκριπάλ μετά τη δηλητηρίασή τους

Εξιτήριο από το νοσοκομείο παίρνει η Γιούλια Σκριπάλ

ΣΤΗΝ «ΟΜΗΡΙΑ» ΤΟΥ ΣΕΡΓΚΕΙ ΣΚΡΙΠΑΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΜΟΣΧΑ

 

Για ατεκμηρίωτες ανακοινώσεις της βρετανικής κυβέρνησης έκανε λόγο εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στο Λονδίνο, αφότου έγινε γνωστό ότι ο ο Ρώσος πρώην πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια δεν επιθυμούν να συναντηθούν με Ρώσους προξένους.

«Οι αναφορές της βρετανικής πλευράς για μη συναίνεση τους (σ.σ. των Σκριπάλ) σε μια τέτοια συνάντηση (με προξένους) είναι ατεκμηρίωτες, δεν μπορούμε να τις εξακριβώσουμε», τόνισε, προσθέτοντας πως η κατάσταση με τους Σκριπάλ μοιάζει ολοένα περισσότερο με αναγκαστική κράτηση ή φυλάκιση.

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΥΛΙΑ: ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

 

«Έχω πρόσβαση σε φίλους και σε οικογένεια και έχω λάβει γνώση των συγκεκριμένων επαφών μου στη ρωσική πρεσβεία που ευγενικά μου προσέφεραν τη βοήθειά τους με κάθε δυνατό τρόπο. Αυτή τη στιγμή δεν επιθυμώ να χρησιμοποιήσω τις υπηρεσίες τους, αλλά αν αλλάξω γνώμη, ξέρω πως να επικοινωνήσω μαζί τους». 

Με αυτά τα λόγια, η 33χρονη Γιούλια δηλώνει πως δεν επιθυμεί να δεχτεί την προσφορά υπηρεσιών της ρωσικής πρεσβείας στο Λονδίνο, μετά τις παραπάνω εξελίξεις.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε εκ μέρους της Γιούλια από την βρετανική αστυνομία, η ίδια τονίζει ότι ο πατέρας της παραμένει σοβαρά άρρωστος και εξακολουθεί να υποφέρει από τις επιδράσεις του νευροπαραλυτικού παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον τους.

«Ευχαριστώ τη ξαδέρφη μου Βικτόρια για το ενδιαφέρον της για μας, αλλά ζητώ να μην με επισκεφτεί ή να προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί μου επί του παρόντος» σημειώνει η 33χρονη σύμφωνα με την ανακοίνωση

ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΡΙΠΑΛ

 

Πριν από περίπου ένα μήνα, η 33χρονη Γιούλια Σκριπάλ έφτασε στη Βρετανία από τη Ρωσία για να επισκεφθεί τον πατέρα της ο οποίος ζει στο Σάλσμπερι μετά την «ανταλλαγή» κατασκόπων μεταξύ Μόσχας, Λονδίνου και Ουάσινγκτον, το 2010. Παλαιότερα ο Σκριπάλ είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για τη συνεργασία του με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Μια μέρα μετά την επίσκεψή της στο σπίτι του πατέρα της, και οι δυο δηλητηριάστηκαν από τον νευροπαραλυτικό παράγοντας που  άγνωστοι δράστες είχαν τοποθετήσει  στο χερούλι της εξώπορτας του σπιτιού του 66χρονου.

Σεργκέι και Γιούλια, νοσηλεύτηκαν για ένα μήνα στο νοσοκομείο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Πρώτη ανάρρωσε η 33χρονη η οποία πήρε εξιτήριο και πλέον έχει μεταφερθεί σε «ασφαλές μέρος» από τις βρετανικές αρχές. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή της ρωσικής πρεσβείας που υποστήριξε σήμερα στο Twitter ότι η 33χρονη «κρατείται όμηρος».

Ο 66χρονος πατέρας της, τελευταίος παραμένει στο νοσοκομείο του Σάλσμπερι και η υγεία του καλυτερεύει αλλά «με πιο αργούς ρυθμούς».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top