Σκληρές εικόνες από την αεροπορική τραγωδία στην Αλγερία – «Έπιασε φωτιά το φτερό μετά την απογείωση»

Το στρατιωτικό αεροσκάφος παρέσυρε στον θάνατο 257 ανθρώπους - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες / Νέα ενημέρωση 21:56

Για φωτιά στο φτερό του αεροσκάφους που συνετρίβη σήμερα στην Αλγερία, κάνουν λόγο αυτόπτες μάρτυρες.

«Μετά την απογείωσή του κι ενώ το αεροσκάφος πέταγε σε ύψος 150 μέτρων είδα τη φωτιά στο φτερό του. Ο πιλότος απέτρεψε τη συντριβή του αεροσκάφους στον δρόμο καθώς άλλαξε πορεία προς το χωράφι» δήλωσε ο Άμπντ Ελ Καρίμ, ένας αυτόπτης μάρτυρας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ennahar TV station.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε:

«Είδαμε καμένες σορούς. Είναι μια πραγματική καταστροφή».

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ ΚΗΡΥΞΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΟΥΤΕΦΛΙΚΑ

 

Ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος από σήμερα για τους 257 ανθρώπους,  που σκοτώθηκαν από τη συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους μετά την απογείωσή του από μια βάση νότια του Αλγερίου.

Ο Αλγερινός πρόεδρος επίσης «διέταξε» να απαγγελθεί στην μνήμη των θυμάτων η προσευχή της κηδείας την Παρασκευή 13 Απριλίου, προσθέτει η ανακοίνωση της προεδρίας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων APS.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

 

Το στρατιωτικό αεροσκάφος, ένα Ιλιούσιν-76 εκτελούσε το δρομολόγιο Μπουφαρίκ-Τιντούφ-Μπεσάρ και κατέπεσε στις 07.50 τοπική ώρα (09.50 ώρα Ελλάδας), παρασέρνοντας στον θάνατο 257 ψυχές (στην πλειονότητά τους στρατιωτικοί και μέλη των οικογενειών τους).

Η συντριβή έγινε λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους, με την αεροπορική τραγωδία να θεωρείται η χειρότερη στην πολιτική ή πολεμική αεροπορία που συγκλονίζει την Αλγερία και η τέταρτη χειρότερη παγκοσμίως εδώ και 20χρόνια.

Αμέσως μετά τη συντριβή, το αεροσκάφος τυλίχτηκε στις φλόγες, με την φωτιά να το καταστρέφει ολοσχερώς.

Η περιοχή που συνέβη το δυστύχημα είναι ακατοίκητη, αλλά ένας άνθρωπος στο έδαφος, ο φύλακας του χωραφιού, τραυματίστηκε από συντρίμμια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπως είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι άκουσαν μια έκρηξη τη στιγμή της πτώσης του αεροσκάφους.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος.

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται τα 10 μέλη του πληρώματος και οι 247 επιβάτες, «η πλειονότητα των οποίων είναι προσωπικό του Λαϊκού Εθνικού Στρατού όπως και μέλη των οικογένειών τους» διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας.

Επίσης, μεταξύ των νεκρών είναι και βρίσκονται 26 μέλη του Μετώπου Πολισάριο, μιας οργάνωσης, που στηρίζει η Αλγερία και πολεμά για την ανεξαρτησία της Δυτικής Σαχάρας.

Σύμφωνα με μια πηγή από το Μέτωπο Πολισάριο, στους νεκρούς περιλαμβάνονται 4 προσφυγόπουλα από τη Δυτική Σαχάρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top