Ρωσία: «Θα καταρρίψουμε τους πυραύλους των ΗΠΑ με στόχο τη Συρία»

Κλιμακώνονται οι απειλές προς την Ουάσιγκτον - Νέα ενημέρωση 20:24

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ αναλογίζεται τις επιλογές του για την απόκριση στη φερόμενη επίθεση με χημικά στην πόλη Ντούμα, η Μόσχα προειδοποιεί ότι σε περίπτωση νέας πολεμικής επιχείρησης των ΗΠΑ κατά της Συρίας, θα καταρρίψει όλους τους αμερικανικούς πυραύλους και θα καταστρέψει τις βάσεις εκτόξευσής τους.

«Ο ρωσικός στρατός έχει το δικαίωμα να καταρρίψει πυραύλους και να καταστρέψει βάσεις εκτόξευσης σε περίπτωση επιθετικότητας των ΗΠΑ κατά της Συρίας», προειδοποίησε ο Αλέξανδρος Ζασίπκιν, πρεσβευτής της Μόσχας στον Λίβανο.

Ο ίδιος, δήλωσε ότι αναφέρεται σε δήλωση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του αρχηγού του ρωσικού επιτελείου.

Ρωσία και ΗΠΑ ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση την Τρίτη 10/4 στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όσον αφορά στη χρήση χημικών όπλων στη Συρία. Παράλληλα, η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί τους πιστεύεται πως ετοιμάζονται να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, λόγω της επίθεσης που φέρεται να έγινε με νευροπαραλυτικό αέριο στη Ντούμα το Σάββατο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι κάθε σύγκρουση «πρέπει να αποκλειστεί και ως εκ τούτου είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις», ενώ σε ανάρτησή του στο Twitter απαντά διπλωματικά «Η Ρωσία δεσμεύεται να καταρρίψει όλους τους πυραύλους προς τη Συρία. Ετοιμάσου Ρωσία, γιατί θα έρχονται, ωραίοι, νέοι και "έξυπνοι". Δεν θα έπρεπε να είστε σύμμαχοι με ένα ζώο που σκοτώνει τους ανθρώπους του με χημικά και το ευχαριστιέται».

Η απάντηση της Μόσχας στο tweet του Αμερικανού προέδρου

Η Μόσχα τόνισε ότι "οι πύραυλοι θα πρέπει να εκτοξεύονται εναντίον τρομοκρατών" και "όχι εναντίον νομίμων κυβερνήσεων". Επίσης, απάντησε ότι ενδεχόμενες αμερικανικές επιθέσεις στη Συρία, θα μπορούσαν να καταστρέψουν τα στοιχεία της φερόμενης επίθεσης με χημικά κατά της πόλης Ντούμα στην Ανατολική Γούτα.

Πόλεμος tweet! Απαντά και πάλι στη Ρωσία ο Donald Trump με νέα ανάρτηση στο Twitter

"Η σχέση μας με τη Ρωσία είναι χειρότερη απ' ότι ήταν στο παρελθόν και αυτό περιλαμβάνει και την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Η Ρωσία μας χρειάζεται για να τη βοηθήσουμε στην οικονομία της, κάτι το οποίο είναι εύκολο να γίνει και θα το κάνουμε όλα τα έθνη μαζί. Να σταματήσουμε την κούρσα των εξοπλισμών;"

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα  εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top