Προειδοποίηση από το Eurocontrol: Φόβοι για έναρξη αεροπορικών βομβαρδισμών στη Συρία

Προσοχή στον εναέριο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου για τις επόμενες 72 ώρες

Προειδοποιεί o Eurocontrol για βομβαρδισμούς στη Συρία

Συναγερμό σήμανε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol), προειδοποιώντας τις αεροπορικές εταιρείες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές για τις επόμενες 72 ώρες, καθώς υπάρχει η πιθανότητα να ξεκινήσουν αεροπορικοί βομβαρδισμού στη Συρία, με αποτέλεσμα ο εναέριος χώρος της ανατολικής Μεσογείου να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του οργανισμού, πύραυλοι αέρος – εδάφους και πύραυλοι Κρουζ πιθανόν να εκτοξευθούν στο διάστημα αυτό με αποτέλεσμα να διακοπούν οι ραδιοεπικοινωνίες και τα συστήματα υποβοήθησης της πλοήγησης.

ΗΠΑ και Ρωσία δεν κατάφεραν αν βρουν ένα κοινό τόπο στην έκτακτη συνεδρίαση του ΟΗΕ για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, ενώ εκτιμάται ότι η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της ετοιμάζουν να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, ως αντίποινα στην επίθεση με χημικά που έγιναν στη Ντούμα το Μεγάλο Σάββατο.

«Χρειάζεται προσοχή στον σχεδιασμό πτήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή πληροφοριών πτήσης (FIR) της Λευκωσίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του o Eurocontrol, επικαλούμενος οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top