Αυτή είναι η γυναίκα που άνοιξε πυρ στα κεντρικά του YouTube στην Καλιφόρνια

Κατηγορούσε την εταιρεία ότι λογόκρινε τα video της και δεν την πλήρωνε όπως έπρεπε

Η 38χρονης Νασίμ Άγκνταμ είναι η γυναίκα που σκόρπισε τον τρόμο στα κεντρικά γραφεία του YouTube στην Καλιφόρνια, ανοίγοντας πυρ αδιακρίτως την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος.

Η γυναίκα εισέβαλε στο κτίριο, οπλισμένη με ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών και τραυμάτισε τρεις υπαλλήλους, πριν στρέψει το όπλο εναντίον της και αυτοκτονήσει.

Η 38χρονη με καταγωγή από το Ιράν διατηρούσε κανάλι στο YouTube και τελευταία κατηγορούσε την εταιρεία ότι λογόκρινε τα video της και δεν την πλήρωνε, όπως θεωρούσε εκείνη ότι έπρεπε.

Αρχικά τα αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι πιθανόν το κίνητρο της γυναίκας ήταν κάποια οικογενειακή διαφορά, καθώς αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι στόχευε έναν συγκεκριμένο άνδρα, αλλά αργότερα η αστυνομία διαπίστωσε ότι ο λόγος ήταν διαφορετικό.

Η πρώτη έρευνα των αστυνομικών τους οδήγησε σε ένα βίντεο που είχε ανεβάσει η ίδια τον περασμένο μήνα και στο οποίο κατηγορούσε το YouTube για λογοκρισία.

Σε site μάλιστα που φέρεται να ανήκε στην 38χρονη, υπάρχει μήνυμα το οποίο αναφέρει:

«Προσέξτε! Η δικτατορία υπάρχει σε όλες τις χώρες με διαφορετικές τακτικές. Ενδιαφέρονται μόνο για τα προσωπικά τους κέρδη και θα κάνουν τα πάντα για να πετύχουν τους στόχους τους». 

Τα ίχνη της γυναίκας είχαν εξαφανιστεί εδώ και μέρες, όπως είπε ο πατέρας της και όταν εντοπίστηκε ο ίδιος είχε προειδοποιήσει τους αστυνομικούς ότι είναι εξοργισμένη με το YouTube, αλλά δε φανταζόταν ποτέ ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο.

Η ίδια αυτοχαρακτηριζόταν Ιρανή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων και vegan bodybuilder, ενώ είχε έντονη παρουσία στα social media.

Όλα τα κανάλια που διατηρούσε στο YouTube κατέβηκαν μετά από την επίθεση, όχι όμως το site το οποίο φέρεται να της ανήκει, όπου είχε ανεβάσει φωτογραφίες της, βίντεο και διάφορες καταγγελίες, όπως ότι επιχειρηματίας της Καλιφόρνια αποπειράθηκε να τη σκοτώσει. Στο ίδιο site έχει αναρτήσει κι ένα μίνι μανιφέστο με αναφορά στον Αδόλφο Χίτλερ.

Η Άγκνταμ εισέβαλε στα κεντρικά του YouTube, φορώντας γυαλιά κι ένα μαντήλι και άρχισε να πυροβολεί. Ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος για να σωθεί και τελικά η ίδια έστρεψε το όπλο στον εαυτό της και αυτοκτόνησε στην καφετέρια της εταιρείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top