Νεκρή η γυναίκα που άνοιξε πυρ στα κεντρικά του YouTube στην Καλιφόρνια

Πολλοί οι τραυματίες από το δολοφονικό αμόκ της - Νέα ενημέρωση: 20:36

Πανικός επικράτησε την Μεγάλη Τρίτη στα κεντρικά γραφεία του YouTube στην Καλιφόρνια, όταν μια γυναίκα άνοιξε πυρ, σκορπώντας τον τρόμο ανάμεσα στους εργαζόμενους, οι οποίοι έτρεξαν πανικόβλητοι στην έξοδο για να σωθούν.

Διαβάστε επίσης: Καλιφόρνια: Πυροβολισμοί στα κεντρικά του Youtube

Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα βρέθηκε νεκρή και αυτοκτόνησε.

«Έχουμε τέσσερα θύματα. Διακομίστηκαν όλα σε νοσοκομείο, με τραύματα που προκλήθηκαν από ένα πυροβόλο όπλο. Έχουμε ένα άτομο που απεβίωσε από τραύματα που προκάλεσε το ίδιο στον εαυτό του και, αυτή τη στιγμή, θεωρούμε πως πρόκειται για το άτομο που άνοιξε πυρ», είπε ο Εντ Μπαρμπερίνι, επικεφαλής της αστυνομίας στην πόλη Σαν Μπρούνο, όπου εκτυλίχθηκε το μακελειό.

Όπως μετέδωσε το CNN, η γυναίκα εισέβαλε στα γραφεία του YouTube την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος και άρχισε να πυροβολεί, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες φαίνεται να είχε στόχο έναν συγκεκριμένο άνθρωπο.

Οι πρώτες κλήσεις που δέχθηκε η αστυνομία ήταν στις 12:46 τοπική ώρα (22:46 ώρα Ελλάδος), ενώ σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις ένας 36χρονος άνδρας χαροπαλεύει στο νοσοκομείο.

Πέραν αυτού, άλλες δύο γυναίκες, μια 37χρονη και μια 27χρονη νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Οι αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των θυμάτων της επίθεσης, αλλά ούτε και της ύποπτης, ενώ δεν έχουν κάνει και καμία εκτίμηση για τα κίνητρά της.

Τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά και social media μετέδωσαν εικόνες με τους τρομοκρατημένους εργαζόμενους της YouTube που έβγαιναν από το κτίριο με υψωμένα τα χέρια, ενώ η Google ανακοίνωσε ότι συντονίζει τις ενέργειές της με τις αρχές.

Τον προηγούμενο μήνα το YouTube είχε ανακοινώσει ότι θα απαγορεύσει να αναρτάται περιεχόμενο που προωθεί τις πωλήσεις όπλων και αξεσουάρ τους, αλλά και στους εγγεγραμμένους χρήστες του να μοιράζονται βίντεο με τα οποία διδάσκουν πώς μπορεί κανείς να φτιάξει όπλα.

Το ζήτημα της οπλοκατοχής συνεχίζει να διχάζει την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ, ειδικά μετά τη σφαγή που διαπράχθηκε σε λύκειο της πόλης Πάρκλαντ, στη Φλόριντα, τη 14η Φεβρουαρίου, όταν 17 μαθητές και εκπαιδευτικοί σκοτώθηκαν από τα πυρά ενός εφήβου.

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι πήραν μέρος την 24η Μαρτίου στην «Πορεία για τις ζωές μας» στη χώρα, για να απαιτήσουν αυστηρότερο έλεγχο των όπλων. Οι διαδηλώσεις που έχουν γίνει μετά το μακελειό του Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ για το ζήτημα χαρακτηρίστηκαν οι μεγαλύτερες των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top