Τουλάχιστον 53 οι νεκροί από τη φωτιά σε εμπορικό κέντρο της Ρωσίας – Δεκάδες οι αγνοούμενοι

Πηδούσαν από τα παράθυρα για να σωθούν - Νέα ενημέρωση: 09:01

Μια εθνική τραγωδία αντιμετωπίζει από χθες η Ρωσία, καθώς μέχρι στιγμής οι νεκροί από τη φωτιά που ξέσπασε σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Κεμέροβο της Σιβηρίας έχουν φτάσει τους 53, ανάμεσά τους 11 παιδιά.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά σε εμπορικό κέντρο στη Ρωσία: Άνθρωποι πηδούν από τα παράθυρα για να σωθούν – Σκοτώθηκαν μικρά παιδιά

Ο αντικυβερνήτης της περιοχής, Βλαντιμίρ Τσερνόφ δήλωσε ότι 13 πτώματα βρέθηκαν μέσα σε έναν κινηματογράφο που στεγάζεται στο εμπορικό κέντρο, ενώ δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, και οι αγνοούμενοι αγγίζουν τους 16, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ξέσπασε η φωτιά, οι διασώστες κατάφεραν να απομακρύνουν με ασφάλεια περίπου 100 άτομα από το εμπορικό κέντρο, που στεγάζει, κινηματογράφους, εστιατόρια, αίθουσα πάρκινγκ και πολλά εμπορικά καταστήματα.

Τραγικές ήταν οι εικόνες που μετέδιδαν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί με ανθρώπους να πηδούν από τα παράθυρα του κτιρίου για να σωθούν από τους καπνούς και τις φλόγες που το είχαν τυλίξει.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από τον τέταρτο όροφο και γρήγορα επεκτάθηκε σε όλο το εμπορικό κέντρο που καλύπτει μια επιφάνεια 23.000 τ.μ.

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες και είναι έντονοι οι φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top