Νικολά Σαρκοζί: «Ζω μια κόλαση κατηγοριών»

Σοβαρές κατηγορίες απήγγειλαν αργά το βράδυ της Τετάρτης, οι γαλλικές αρχές εις βάρος του

Σοβαρές κατηγορίες για «παθητική δωροληψία», «παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας» και «αποδοχή λιβυκών κρατικών πόρων» απήγγειλαν αργά το βράδυ της Τετάρτης, οι γαλλικές αρχές εις βάρος του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, στο πλαίσιο των ερευνών για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007 με λιβυκά κεφάλαια.

«Κατηγορούμαι χωρίς καμία ουσιαστική απόδειξη των δηλώσεων του Καντάφι και της κλίκας του», τονίζει ο Νικολά Σαρκοζί σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα  “Le Figaro” λίγες ώρες μετά την απαγγελία από τη γαλλική δικαιοσύνη των βαρύτατων κατηγοριών εις βάρος του.

«Είναι πολύ σοβαρές κατηγορίες αδιαμφισβήτητα γιατί η διαφθορά τιμωρείται με δεκαετή φυλάκιση. Αλλά σε ότι αφορά τον Νικολά Σαρκοζί είμαστε στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας» δήλωσε ο ποινικολόγος, Πατρίκ Μαιζονέβ.

Στην περίπτωση που κριθεί ένοχος ο Σαρκοζί κινδυνεύει με δεκαετή ποινή φυλάκισης, την επιβολή προστίμου 200.000 ευρώ και ποινή μη εκλεξιμότητας. Όμως, όπως για κάθε κατηγορούμενο έτσι και για τον Νικολά Σαρκοζί ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας και  στο τέλος της μακράς δικαστικής διαδικασίας θα μπορούσε να αθωωθεί έχοντας βεβαία δεχθεί σοβαρό πλήγμα η εικόνα του.

«Το πιο ταπεινωτικό για τον Σαρκοζί ήταν η κράτηση του. Πίσω από αυτό οι κατηγορίες είναι αρκετά λογικές σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης» σχολίασε ο Πολιτικος Αναλυτής στο BFM, Κριστόφ Μπαρμπιέ.

Ο Σαρκοζί αφέθηκε ελεύθερος μετά την 27ωρη κράτηση και ανάκριση του.

Παρίσι, Μαρία Δεναξά

Δείτε ολόκληρο το Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με την Πόπη Τσαπανίδου εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top