Τουρκία: Οι Τούρκοι γύρισαν ταινία για την πτώση του Αφρίν

Η ταινία εξιστορεί τα παιχνίδια που γίνονται εις βάρος της Τουρκίας

Για μία ακόμη φορά ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τόσο την τηλεόραση όσο και τον κινηματογράφο για να προπαγανδίσει υπέρ της επιθετικότητάς του. Ήδη ετοίμασε ταινία για το Αφρίν που θα προβάλλεται από μεθαύριο στη γειτονική χώρα .

Οι μπορντό Μπερελί κάνουν το όραμα του Ερντογάν πραγματικότητα .  Εξολοθρεύουν τους Κούρδους της Συρίας . Αιχμαλωτίζουν και βασανίζουν αμάχους.  Έτσι , ξεκινά η υπόθεση της ταινίας ¨ με τίτλο “Κοκκινοσκούφηδες στο Άφριν”.

Το σενάριο γράφτηκε μέσα σε 63 μέρες , πριν ακόμη κυματίσει η τουρκική σημαία στη συριακή πόλη . Τα γυρίσματα  ολοκληρώθηκαν σε λιγότερο από δύο μήνες .  Οι αφίσες έχουν ήδη  τοποθετηθεί στους δρόμους της Τουρκίας.

Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή . Είναι ένας ύμνος στους τούρκους στρατιωτικούς που έχασαν τη ζωή τους  στην επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας". 

Ο Ερντογάν συνεχίζει την προπαγανδιστική του πολιτική μέσω της τουρκικής τηλεόρασης. Παίζουν διθυραμβικά βίντεο για την άλωση του Αφρίν .

Τραγική ειρωνεία. Σήμερα  οι Κούρδοι γιορτάζουν το νέο έτος.  Το  «Νεβρόζ» είναι σύμβολο αγώνα για την ελευθερία τους .  Ο τούρκος πρόεδρος  τιμά την ημέρα δείχνοντας πώς διαχωρίζει τους κούρδους σε καλούς και κακούς ανάλογα με τα γούστα του.

«Εμείς δεν  γιορτάζουμε  το Νεβρόζ που γιορτάζει το ΡΚΚ αλλά το Νεβρόζ που γιορτάζουν εκείνοι που το πιστεύουν» τονίζει ο Τούρκος Προδρος Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν.

Από την άλλη όμως η Άνγκελα Μέρκελ έστειλε το δικό της μήνυμα στην Τουρκία τονίζοντας πως: « Αυτό που συμβαίνει στο Αφρίν όπου χιλιάδες αμάχων διώκονται , σκοτώνονται ή αναγκάζονται να διαφύγουν είναι απαράδεκτο».

 «Χρυσό» deal! Πουλήθηκε ο όμιλος Dogan – Hurriyet, CNN Turk και Kanal D σε φιλοκυβερνητικά χέρια

Ένας από τους πιο δυνατούς μιντιακούς κολοσσούς στην Τουρκία , ο όμιλος dogan πουλήθηκε για  1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εφημερίδα  Hürriyet και τα τηλεοπτικά κανάλια CNN Turk και Kanal D  περνούν στα χέρια του φίλου του τούρκου προέδρου,  Ερντογάν Ντεμίρορεν.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top