Τσαβούσογλου: Δεν έχουμε προσδοκίες για την ενταξιακή μας πορεία στην Ε.Ε

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι στις Βρυξέλλες έγιναν και θετικά βήματα αλλά υπήρξαν και ζητήματα στα οποία δεν έγιναν βήματα

Τσαβούσογλου:Δεν έχουμε προσδοκίες για ενταξιακή πορεία

«Δεν έχουμε προσδοκίες για την ενταξιακή μας πορεία, αλλά δεν είμαστε εμείς η αιτία γι’ αυτό», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσθέτοντας ότι υπάρχει μια Ε.Ε που δεν ξέρει τι κάνει και τι θέλει.

Σε δηλώσεις του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι στις επαφές που είχαν στις Βρυξέλλες καθόρισαν ένα οδικό χάρτη με την Ε.Ε, έγιναν και θετικά βήματα αλλά υπήρξαν και ζητήματα στα οποία δεν έγιναν βήματα. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε πως αυτό που η Άγκυρα θέλει είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της ΕΕ που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα. Για την απελευθέρωση της βίζας, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι έχουν υποβάλει την πρότασή τους στην Ε.Ε και περιμένουν απάντηση.

Για τις σχέσεις τους με τις ΗΠΑ και τη διαφωνία τους για το θέμα του Μέμπιτς της Συρίας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, αλλά κοινή αντίληψη. «Αυτή η κοινή αντίληψη αφορά την σταθερότητα στη Συρία. Αυτό θα το κάνουμε με τις ΗΠΑ. Δεν είπαμε ότι υπάρχει συμφωνία, είπαμε ότι υπάρχει κοινή αντίληψη. Στην αρχή είπαμε συμφωνία αλλά μετά το διορθώσαμε σε κοινή αντίληψη. Αν είχαμε συμφωνήσει τότε γιατί να κάνουμε συναντήσεις των επιτροπών;», είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Άννα Ανδρέου, Κωνσταντινούπολη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top