Πρόκληση Ερντογάν: «Ειρηνευτική επιχείρηση η εισβολή στην Κύπρο» - «Παράγουμε όπλα επειδή έχουμε κακούς γείτονες»

Επιτέθηκε και στην Ευρώπη για την Ελλάδα: «Τους δώσατε 400 δις., σε εμάς γυρνάτε την πλάτη» /Πρώτη ανάρτηση: 14-03-2018 20:48

Επίθεση Ερντογάν στην Ε.Ε για την Ελλάδα

Μια ακόμα παραληρηματική ομιλία έδωσε ο Ερντογάν μέσω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Με αφορμή την επιχείρηση στο Αφρίν, ο Ερντογάν περιέγραψε την επίθεση ως ειρηνευτική αφού είπε ότι στόχος είναι να μην πάθουν τίποτα οι άμαχοι, χαρακτήρισε «άπιστους» τους Κούρδους, αναφέρθηκε στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 λέγοντας πως ο Γκιουλέν δεν κατάφερε τον στόχο του, και φυσικά έβαλε για ακόμα μια φορά στο στόχαστρό του την Ελλάδα, προκειμένου μέσω αυτής ο Τούρκος Πρόεδρος να ρίξει τα «βέλη» του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατηγορώντας την πως δε βοηθά την Τουρκία:

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση στήριξε την Ελλάδα στην οικονομική κρίση. Τους έδωσαν 400 δισ. ευρώ. Οταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα, τους βοηθούν, φυσικά με ανταλλάγματα. Αλλά όταν η Τουρκία έχει προβλήματα της γυρνάνε την πλάτη. Ακόμα και έτσι όμως, εμείς λέμε ότι θα κάνουμε θυσίες και θα τα καταφέρουμε μόνοι μας», είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Eρντογάν μαινόμενος κατά «Moody’s»: «Υποβαθμίζετε εμάς και αναβαθμίζετε την Ελλάδα;»

Να τονίσουμε πάντως, πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την Ελλάδα για να επιτεθεί σε άλλους στόχους.

Προ ημερών, με αφορμή το «χαστούκι» του οίκου «Moody’s» στις τουρκικές τράπεζες, που είχε ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε πει:

«Πείτε μας με ποια μέτρα και ποια σταθμά μας υποβαθμίσατε. Οι γείτονές μας έχουν καταποντιστεί, είναι εξαντλημένοι. Σας ξέρουμε καλά», είπε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Παράγουμε όπλα επειδή έχουμε κακούς γείτονες!»

 

Κατά τη διάρκεια της ίδιας ομιλίας του, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε και στην εισβολή στην Κύπρο το 1974, την οποία χαρακτήρισε… «ειρηνευτική επιχείρηση»:

«Το 1974 κατά την ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου με την επιχείρηση αποσιώπησης κατέστρεψαν ολόκληρο το σύστημά επικοινωνίας μας. Επικεφαλής αυτής της επιχείρησης ήταν οι δήθεν σύμμαχοί μας. Το κατέστρεψαν. Τι έγινε; Εμείς ιδρύσαμε την ASELSAN», είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στην τουρκική αμυντική βιομηχανία.

«Πλέον η ASELSAN έχει εξελιχθεί σε μια εταιρεία που συμμετέχει στους διεθνείς διαγωνισμούς. Αυτοί οι κακοί γείτονες μας έκαναν να αποκτήσουμε περιουσία, μας έκαναν να αποκτήσουμε γνώση και να είμαστε σε θέση να παράξουμε όπλα», συνέχισε, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.



 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top