Ερντογάν μαινόμενος κατά «Moody’s»: «Υποβαθμίζετε εμάς και αναβαθμίζετε την Ελλάδα;»

«Οι γείτονές μας έχουν καταποντιστεί, είναι εξαντλημένοι»

Πυρ και μανία έγινε ο Ερντογάν μετά το «χαστούκι» του οίκου «Moody’s» στις τουρκικές τράπεζες, που είχε ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, με αφορμή την υποβάθμιση της χώρας του, τα… «έβαλε» με την Ελλάδα, αναφερόμενος στην πρόσφατη αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από τον οίκο αξιολόγηση:

 

«Πείτε μας με ποια μέτρα και ποια σταθμά μας υποβαθμίσατε. Οι γείτονές μας έχουν καταποντιστεί, είναι εξαντλημένοι. Σας ξέρουμε καλά», είπε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σαν να μην έφτανε αυτό, αρθρογράφος της εφημερίδας Daily Sabbah, σχολιάζοντας την υποβάθμιση της Τουρκίας από τον Moody’s, βλέπει συνομωσία από πίσω, αναφέροντας (στο πλαίσιο της προπαγάνδας των τουρκικών ΜΜΕ υπέρ του Ερντογάν) ότι «η έκθεση της Moody’s γράφτηκε πιθανότατα στο σπίτι του Φετουλάχ Γκιουλέν», ενώ υπογραμμίζει ότι είναι γνωστή η αγάπη του διεθνούς οίκου στον εχθρό του Τούρκου προέδρου.

Σημειώνεται ότι η πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας υποβαθμίστηκε κατά μία βαθμίδα στο Ba2.

Ο οίκος Moody's επικαλέστηκε τη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση των οικονομικών και πολιτικών θεσμών της, καθώς και τον αυξημένο κίνδυνο από το διευρυμένο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top