Την καλλονή σύμβουλό του πέταξε έξω από το Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ

Από μοντέλο διευθύντρια επικοινωνίας του Αμερικανού προέδρου

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα! Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτονται στον Λευκό Οίκο μετά και από την εκδίωξη της συμβούλου επικοινωνίας του Ντόναλντ Τραμπ, Hope Hicks, η οποία θεωρείτο αμετακίνητη!

Η 29χρονη καλλονή που στο παρελθόν υπήρξε μοντέλο, βρισκόταν επί χρόνια στο πλευρό του Αμερικανού Προέδρου και κατά πολλούς ο ίδιος την είχε σαν κόρη του.

Από τον Σεπτέμβριο εργαζόταν ως διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου μετά και από την παραίτηση του Άντονι Σκαραμούτσι.

Η Hicks κρατούσε διακριτική στάση απέναντι στα ΜΜΕ και απέφευγε τις συνεντεύξεις. Εργαζόταν δίπλα στην… Πρώτη Κόρη, Ιβάνκα Τραμπ και ήταν από τα ηγετικά στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου του Τραμπ κατά την προεκλογική περίοδο.

Η άλλοτε εκλεκτή του Αμερικανού Προέδρου ξεκίνησε την καριέρα της στις δημόσιες σχέσεις της εταιρείας ρούχων της Ιβάνκα και εργάστηκε ως μοντέλο, δουλεύοντας για γνωστούς οίκους, όπως ο Ralph Lauren.

Το 2014 ο Ντόναλντ Τραμπ την επέλεξε για να εργαστεί στις δημόσιες σχέσεις της εταιρείας ακινήτων του, ενώ ήταν και η διαχειρίστρια του λογαριασμού του στο Twitter από τις αρχές του 2015.

Πρόσφατα το όνομά της απασχόλησε τα αμερικανικά μέσα για τη σχέση της με τον γραμματέα του Λευκού Οίκου, Ρομπ Πόρτερ, τον οποίο δύο πρώην σύζυγοί του τον κατηγόρησαν για κακοποίηση.

Όταν έσκασε το ροζ σκάνδαλο η Hicks ήταν αυτή που βοήθησε στη σύνταξη της ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου, η οποία στήριζε τον Πόρτερ, χωρίς να το γνωρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που τον εξόργισε.

Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η κατάθεση της Hicks ενώπιον της επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, που ερευνά την ενδεχόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, στην οποία παραδέχθηκε ότι περιστασιακά είχε αναγκαστεί να πει «λευκά ψέματα», ως μέρος της δουλειάς της.

Διέψευσε πάντως ότι είπε ψέματα για οτιδήποτε συνδέεται με την έρευνα για τη Ρωσία.

Πηγή της αμερικανικής προεδρίας δήλωσε στο CNN ότι ο Τραμπ εξοργίστηκε και είπε στην Hicks: «Πώς μπόρεσες να είσαι τόσο ηλίθια;».

Μετά από αυτό της έδειξε την πόρτα της εξόδου, αν και οι New York Times, επικαλούμενοι πηγές της αμερικανικής προεδρίας αναφέρουν ότι η Hicks πέτυχε όσα ήθελε και αποφάσισε να φύγει από τον Λευκό Οίκο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top