Στην Ελλάδα έρχεται η Tesla του βασιλιά της καινοτομίας Έλον Μασκ

Ο άνθρωπος που θέλει να πατήσει στον Άρη δεν πήρε ποτέ πτυχίο και ασχολήθηκε με την επιχειρηματικότητα

Απόβαση στην Ελλάδα κάνει η εταιρία Τέσλα του βασιλιά της καινοτομίας Έλον Μασκ.. Το ελληνικό παράρτημα θα σχετίζεται με έρευνες για διαστημικές αποστολές αλλά θα δραστηριοποιείται και στον τομέα της ενέργειας. Ποιος είναι όμως ο 46χρονος πολυμήχανος ιδρυτής της;

Ο Έλον Μασκ έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι ποτέ ευτυχισμένος εάν δεν εποικήσει τον Άρη. Κι έκανε το πρώτο βήμα με την ίδρυση της Space X. Προηγουμένως είχε περάσει από την Paypal και το 2004 μπήκε στην Tesla Motors, συνώνυμη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Από τότε έχει κάνει άλματα στον χώρο της καινοτομίας και με άλλες εταιρίες.

Μεταξύ διαστημικών πυραύλων, ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ηλιακών μπαταριών, έρευνας σε ρομπότ-δολοφόνους, και .. δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Μασκ προσπαθεί να κάνει πράξη τη ζωή του Iron Man Τόνι Σταρκ. 

Μικρός είχε πέσει θύμα Bullying. Συμμαθητές του τον άφησαν αναίσθητο, αλλά  δεν το έβαλε κάτω. Το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο δεν το τελείωσε ποτέ και αντ’ αυτού επέλεξε την επιχειρηματική δράση.

Γεννήθηκε στην Νότια Αφρική. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν 9 ετών. Έμεινε με τον πατέρα του αλλά η επιρροή της δυναμικής μητέρας του, μοντέλο στο επάγγελμα, ήταν ισχυρή για τον επίμονο οραματιστή Έλον. Αν και το 2008 πτώχευσε και πήρε διαζύγιο ενώ είχε ήδη 6 παιδιά, πάλεψε, έκλεισε συμβόλαιο με τη NASA και εκτοξεύτηκε ξανά στα ύψη.

Η Τέσλα με 2 ευρωπαϊκά ΗUB, σε Ολλανδία και Γερμανία, έρχεται και στην Ελλάδα, με ένα μικρό αρχικά κέντρο έρευνας και εξέλιξης  που θα ασχολείται με τις διαστημικές αποστολές και την ενέργεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top