Ένας νέος Κένεντι βγαίνει μπροστά στο Δημοκρατικό Κόμμα

Ποιος είναι ο 37 συνεχιστής της πολιτικής δυναστείας που απάντησε στο διάγγελμα του Τραμπ

Ένας νέος Κένεντι βγαίνει μπροστά  στο Δημοκρατικό Κόμμα

«Η πολιτική τους είναι η απόρριψη του υψηλότερου αμερικανικού ιδεώδους: της πεποίθησης ότι όλοι αξίζουμε, ότι είμαστε ίσοι και ότι όλοι μετράμε.. Οι νταήδες μπορεί να ρίξουν μία γροθιά. Μπορεί να αφήσουν ένα σημάδι. Αλλά δεν έχουν ποτέ, ούτε μία φορά, στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, καταφέρει να αναμετρηθούν με τη δύναμη και το πνεύμα ενός λαού ενωμένου για να υπερασπισθεί το μέλλον του»:  Χωρίς να κατονομάσει ούτε μία φορά τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζόζεφ Π. Κένεντι ΙΙΙ , μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο οποίος επελέγη από το Δημοκρατικό Κόμμα να δώσει την επίσημη απάντηση στο ετήσιο διάγγελμα του προέδρου των ΗΠΑ το βράδυ της Τρίτης, απηύθυνε δριμύ κατηγορώ στην αμερικανική κυβέρνηση για την απεμπόληση των θεμελιωδών αρχών στις οποίες βασίζεται το αμερικανικό έθνος.

Ο 37χρονος Τζόζεφ Π. Κένεντι ΙΙΙ θεωρείται ένα σχετικά άγνωστο μέλος του αμερικανικού Κονγκρέσου, ένας χαμηλού προφίλ άνθρωπος. Αγνωστος; Μία ματιά στην φυσιογνωμία του φέρνει αναπόφευκτα στον νου τα μέλη της πολιτικής δυναστείας που σημάδεψαν την ιστορία των ΗΠΑ: Τον παππού του, τον δολοφονημένο υπουργό Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Φ. Κέννεντι και τους θείους του, τον δολοφονημένο πρόεδρο Τζον Φ. Κέννεντι και τον γερουσιαστή Εντουαρντ Μ. Κέννεντι.

Ψηλός, κοκκινομάλης με γαλάζια μάτια και το χαρακτηριστικό τετράγωνο σαγόνι των διάσημων προγόνων του, πατέρας δύο παιδιών, εξελέγη το 2012 στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να εκπροσωπήσει την Μασαχουσέτη, προπύργιο της δυναστείας των Κένεντι, και έκτοτε επανεξελέγη δύο φορές. Σπούδασε στα πανεπιστήμια Stanford και Harvard και πριν από την είσοδό του στο Κονγκρέσο υπηρέτησε ως βοηθός εισαγγελέα στη Μασαχουσέτη.

Υπηρέτησε επίσης στο Peace Corps στη Δομινικανή Δημοκρατία και έχει δηλώσει ότι οι εμπειρίες του από αυτήν τη θητεία τον συνοδεύουν μέχρι σήμερα: «Για μένα, αυτό είναι η σημασία του Peace Corps, τα αποτελέσματα που απλές ενέργειες μπορούν να έχουν πέρα από τα σύνορα, τις γενιές και τον χρόνο. Είναι ένα μάθημα που με συνοδεύει κάθε μέρα».

Προοδευτικός, θερμός υποστηρικτής των ατομικών δικαιωμάτων και της οικουμενικής ασφάλισης υγείας, ήρθε στο προσκήνιο όταν ανέλαβε να καταγγείλει με μεγάλη δριμύτητα το ρεπουμπλικανικό σχέδιο για την υγειονομική ασφάλιση που θα αντικαθιστούσε το Obamacare. Από τη θέση του στην Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου προωθεί νομοθεσία για να δοθεί ώθηση στη βιομηχανία. Είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων της κοινότητας των ΛΟΑΘ και μίας συνολικής μεταρρύθμισης της μεταναστευτικής πολιτικής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

PHOTO:  EPA/MICHAEL REYNOLDS/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top