Στρατιώτες ήπιαν αίμα φιδιού και έσπασαν τούβλα με το κεφάλι τους προς τιμήν του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας

Σπάνια στρατιωτική επίδειξη στην Ινδονησία

Σε μια σπάνια στρατιωτική επίδειξη προς τιμή του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, προχώρησαν στρατιώτες της Ινδονησίας.

Στόχος της επίδειξης στον Τζιμ Μάτις ήταν να παρουσιαστούν οι μοναδικές ικανότητες του στρατού της χώρας. Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, είχε ενημερωθεί ότι θα παρακολουθήσει μια άσκηση απελευθέρωσης ομήρων κατά την επίσκεψή του, ωστόσο αυτό που ακολούθησε δε το περίμενε κανείς.

Οι ασκήσεις που παρουσιάστηκαν ήταν άκρως εντυπωσιακές, καθώς οι Ινδονήσιοι στρατιώτες επιδόθηκαν σε μια σειρά επιδείξεων.

Ένας στρατιώτης με δεμένα τα μάτια πυροβόλησε ένα μπαλόνι το οποίο κρατούσε ανάμεσα στα πόδια του ένας συνάδελφός του. Αστόχησε τουλάχιστον μία φορά, αν και δε φάνηκε να τραυματίζεται κανείς.

Υπό τον ήχο τυμπάνων οι Ινδονήσιοι στρατιώτες εκτέλεσαν μια σειρά τεχνικών πολεμικών τεχνών, ενώ έσπασαν και τούβλα με τα κεφάλια τους.

Φορώντας μια κουκούλα που τον εμπόδιζε να δει, ένας Ινδονήσιος στρατιώτης έκοψε ένα αγγούρι που κρατούσε με το στόμα του ένας συνάδελφός του.

Ίσως η πιο εντυπωσιακή άσκηση ήταν μια επίδειξη με ζωντανά φίδια, τα οποία οι στρατιώτες έβγαλαν από σάκους και τα σκόρπισαν στο πάτωμα λίγα εκατοστά από εκεί που στεκόταν ο Αμερικανός υπουργός. Μεταξύ των φιδιών ήταν και μια βασιλική κόμπρα.

Στη συνέχεια οι στρατιώτες έκοψαν τα κεφάλια των φιδιών και ήπιαν το αίμα τους. Τουλάχιστον ένας στρατιώτης δάγκωσε και έκοψε στη μέση ένα φίδι.

Στο τέλος της επίδειξης και υπό τους ήχους του σάουντρακ της ταινίας «Επικίνδυνες Αποστολές», οι ινδονησιακές δυνάμεις ασφαλείας έφεραν σε πέρας μια επιχείρηση διάσωσης ομήρων.

Ο Τζιμ Μάτις φάνηκε να απολαμβάνει τη στρατιωτική επίδειξη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο τέλος της τριήμερης επίσκεψής του στην Ινδονησία.

Σχολίασε μάλιστα θετικά το γεγονός ότι οι Ινδονήσιοι στρατιώτες ήταν αρκετά έξυπνοι να κουράσουν πρώτα τα φίδια προτού προσπαθήσουν να τα πιάσουν:

«Τα φίδια! Είδατε πώς τα κούρασαν και μετά τα έπιασαν; Ο τρόπος που τα χτυπούσαν γύρω, τα φίδια κουράζονται πολύ γρήγορα», δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης που τον μετέφερε στο Βιετνάμ.

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top