Μεγάλη Βρετανία: Το πρώτο «υπουργείο μοναξιάς» στον κόσμο

Ένας στους 10 Βρετανούς δεν έχει επαφή με κανέναν για τουλάχιστον ένα μήνα, γεγονός που αυξάνει το ποσοστό της κατάθλιψης

Η Μεγάλη Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο η οποία απέκτησε Υπουργείο Μοναξιάς. Η Τρέισι Κρόουτς είναι η πρώτη υπουργός μοναξιάς, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μαστίζουν στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Τζάνετ δακρύζει. Τουλάχιστον 9.000.000 Βρετανοί είναι σαν τη Τζάνετ. Το τηλέφωνό τους έχει σιγήσει. Κανείς δε χτυπά την πόρτα του σπιτιού τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Θέλοντας να αντιμετωπίσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Μεγάλης Βρετανίας, η Τερέζα Μέι συστήνει το πρώτο υπουργείο μοναξιάς στον κόσμο.

Η Τρέισι Κρόουτς γίνεται το πρόσωπο σύμβολο εντός και εκτός Μεγάλης Βρετανίας αναλαμβάνοντας το εν λόγω χαρτοφυλάκιο.

«Δεν αφορά μόνος στους μεγαλύτερους ανθρώπους, αγγίζει όλες τις γενιές. Η μοναξιά είναι ένα υποκειμενικό συναίσθημα. Κι αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις σ’ αυτή τη δουλειά»

Ένας στους 10 Βρετανούς δεν έχει επαφή με κανέναν για τουλάχιστον ένα μήνα, γεγονός που αυξάνει το ποσοστό της κατάθλιψης. Κυρίως πρόκειται για ηλικιωμένους που έχουν χάσει τους συντρόφους τους και τα παιδιά τους έχουν άλλες προτεραιότητες.

Η "ασημί γραμμή" είναι εθελοντική οργάνωση την οποία μπορούν να καλούν όσοι νιώθουν μόνοι για να μιλούν. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό.

Το Υπουργείο μοναξιάς ήταν ιδέα της βουλευτού Τζο Κοξ, η οποία δολοφονήθηκε το 2016 από νεοναζί.

Μπορεί η Τερέζα Μέι κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Ο Καναδάς είναι η επόμενη χώρα που σχεδιάζει να βρει λύση στη δική της μοναξιά.

Δείτε το ρεπορτάζ της Ειρήνης Ζαρκαδούλα στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top