Μητέρα ζητά από την πεντάχρονη κόρη της ενοίκιο για το σπίτι που μένουν

Υποστηρίζει ότι το κάνει για… διδακτικούς λόγους

Ζητά ενοίκιο από την πεντάχρονη κόρη της

Να δείξει στην πεντάχρονη κόρη της τον σκληρό, πραγματικό κόσμο θέλει η Έσενς Έβανς από τις ΗΠΑ και για να το πετύχει αυτό της ζητά να πληρώνει μέρος του ενοικίου του σπιτιού που μένουν.

Η μητέρα ενημέρωσε τους φίλους της μέσω Facebook για τον πρωτότυπο διδακτικό αυτό τρόπο της γράφοντας:

«Ζητάω μέρος του ενοικίου από την 5χρονη κόρη μου. Κάθε εβδομάδα παίρνει 8€ χαρτζιλίκι. Αλλά της εξήγησα ότι στον πραγματικό κόσμο οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του μισθού τους σε λογαριασμούς και πως πολύ λίγα τα ξοδεύουν για τον εαυτό τους. Της παίρνω 5 € πίσω. 1€ για το ενοίκιο, 1€για το νερό, 1€ για το ρεύμα, 1€ για το τηλέφωνο και 1€ για φαγητό».

Σύμφωνα με τη μητέρα της, η μικρούλα αφού καλύψει τις υποχρεώσεις της μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με τα υπόλοιπα τρία ευρώ που της απομένουν.

Όπως εξήγησε, τα χρήματα αυτά δεν τα χρησιμοποιεί για τα λειτουργικά έξοδα του σπιτιού, αλλά τα βάζει στον αποταμιευτικό λογαριασμό της κόρης της.

«Αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι τα 5€ στην πραγματικότητα πηγαίνουν στον αποταμιευτικό της λογαριασμό, τον οποίο θα μπορεί να ανοίξει όταν θα γίνει 18 χρονών. Έτσι, αν αποφασίσει να ανεξαρτητοποιηθεί, θα έχει 3.900€ για να ξεκινήσει. Όταν δει πόσα χρήματα έχει μαζέψει απ’ αυτούς τους “λογαριασμούς” θα εκτιμήσει την έκπτωση που της κάνω τώρα κάθε βδομάδα στο χαρτζιλίκι», πρόσθεσε.

Η δημοσίευσή της έχει κοινοποιηθεί περισσότερες από 313.000 φορές. Κάποιοι χρήστες των social media «χειροκρότησαν» την ιδέα της, ενώ κάποιοι άλλοι την επέκριναν, υποστηρίζοντας πως προκαλεί στην κόρη της άγχος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top