Τσαβούσογλου: «Επί διακυβέρνησης ΑΚΡ κανένα νησί δεν δόθηκε στην Ελλάδα»

Έβαλε στο στόχαστρο τον Π. Καμμένο και μίλησε επίσης για τουρκικά νησιά του Αιγαίου

Προκαλεί και πάλι ο Τσαβούσογλου

«Επί διακυβέρνησης του ΑΚΡ και μετά την κρίση στα Ίμια κανένα νησί δεν δόθηκε στην Ελλάδα», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας στην τουρκική αντιπολίτευσης η οποία υποστηρίζει ότι δόθηκαν 18 νησιά του Αιγαίου στην Ελλάδα, τα οποία τώρα είναι «υπό την κατοχή» του ελληνικού στρατού.

Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ωστόσο πως και η θέση της τουρκικής κυβέρνησης είναι πως τα εν λόγω νησιά είναι τουρκικά και αποτελεί ζήτημα διαφωνίας αυτό με την Ελλάδα.

Όπως είπε αυτά τα ζητήματα πρέπει να λυθούν μέσω διπλωματίας ή μέσω δικαστηρίου, αν και ανέφερε πως και κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος συμφώνησε στη συνέχιση των διερευνητικών επαφών.

Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ακόμη ότι γίνονται κοινές εργασίες με την Ελλάδα και βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ενώ συνεχίζεται και ένας ανεπίσημος διάλογος μαζί με τον Έλληνα ομόλογό του Ν. Κοτζιά. Σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών αυτή τη στιγμή είναι καλό αν και «πότε πότε ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας», όπως είπε, «κάνει αρνητικά βήματα και προκαλεί, τα οποία ωστόσο η Τουρκία δεν αφήνει αναπάντητα».

Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top